La Grand-Place

Grote Markt

Social media sharing

Nog altijd het grootste marktplein van België en hét evenementenplein van de stad. Met zijn 3,19 ha laat het alle andere Belgische marktsteden ver achter zich.

Naast het evenementenhart vormt het marktplein ook wekelijks het decor voor de donderdagse markt, en dat al vijf eeuwen lang. Een honderdvijftigtal marktkramers is elke week op de afspraak, net als de vele trouwe bezoekers.

Rondom de Markt vind je een staalkaart van wat Sint-Niklaas verder te bieden heeft. Historische gevels vertellen de geschiedenis van de stad. Gezellige kroegen en lekkere plekken lonken voor een welverdiende pauze, al dan niet op een zonovergoten terras. Ook aan kunstwerken in open lucht is er zeker geen gebrek. Elk jaar tijdens het eerste weekend van september wordt het marktplein bezet door tientallen luchtballonnen groot en klein tijdens de Vredefeesten. Een spektakel dat je niet mag missen!

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer