Social media sharing

Waar nu de vlaggen feestelijk wapperen op de Grote Markt huisden in het verleden het stadsbestuur en de gevangenen van de stad.

In de Cipierage werden de gevangen op zolder opgesloten. Ze werden in muiten, een soort van kooien, omhoog gehangen. In het Stedelijk Museum kun je nog een deur van een dergelijke muit bekijken. Vandaag herbergt de sfeervolle kelder van de vroegere gevangenis een café, waar je een drankje en/of hapje kunt nuttigen tussen de korfbogen.

In het barokke “Oude Parochiehuis” uit 1663 is nu de dienst toerisme van de stad gevestigd. Verder kan je er ook terecht bij de diensten ondersteuning cultuur en vrije tijd, jeugd en vrijetijdsparticipatie, sport en evenementen. Wanneer die diensten op termijn verhuizen naar de stadswinkel in het vernieuwde stadhuis krijgen beide gebouwen een andere bestemming.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer