Castrohof

Castrohof

Social media sharing

Dit stadskasteeltje in de buurt van het Hendrik Heymanplein vormt sinds enkele jaren het sfeervolle decor van het muziekfestival Villa Pace tijdens de Vredefeesten begin september.

Het werd vernoemd naar een van zijn bewoners, de Spaanse edelman en hoofdschepen van het Land van Waas, Don Francisco Cristobal Sanchez de Castro y Toledo. De laatste telg, Fran├žois Jozef, liet in 1778 op de hoek van zijn oprit een kapelletje bouwen: het Castrokapelletje. De 17de-eeuwse bouwheer was Jan van Exaerde. Daarom wordt het kasteel soms ook Exaerdekenshof genoemd.

Met zijn traditionele bak- en zandsteenarchitectuur en speklaagmetselwerk vormt het vandaag een historisch buitenbeentje tussen de omringende supermarkt en kantoorgebouwen. De voortuin is geliefd bij scholieren die zich in de lente graag met hun lunch neervlijen in het gras.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer