Wandelen

Wandelaars laten hun hond uit aan den Bezekoek in Belsele

Trage wegen

Even ontsnappen aan alle drukte en verkeer? Ontdek de trage wegen in en rond Sint-Niklaas!

Maak kennis met paden en wegels waar de wandelaar en fietser centraal staan. De verschillende brochures gidsen je aan de hand van anekdotes en wist-je-datjes doorheen Sint-Niklaas en de deelgemeenten. Ontspannende wandelingen met een focus op natuur, erfgoed en landschappen. 

De wandelingen van 4,5 km tot 16 km zijn veelal ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Afstand, vertrekpunt, moeilijkheidsgraad en parkeermogelijkheid vind je hier:

Wandelen in het Waasland

Wandel je graag in een groene en gevarieerde streek? Dan is het tijd om op ontdekking te gaan in het Waasland. Vanuit Sint-Niklaas bereik je met gemak alle uithoeken van onze verrassende streek. Verken het stropersbos, de Roomacker in Tielrode, de mooie wandelpaden in Waasmunster en Sombeke.

Geo caching

Ontdek je graag de stad op een avontuurlijke manier? Probeer dan eens een geocache! Bij geocaching ga je aan de hand van gps-coördinaten op zoek naar een verborgen 'cache' (schat). Wat de cache is die je zoekt,  is steeds een raadsel. De moeilijkheidsgraad kan heel verschillend zijn.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer