Wandelen

Hof van Belsele © Miex

Hou jij van wandelen in een afwisselende omgeving? Wissel je graag de stad af met wandelen in de natuur? Dan ben je in Sint-Niklaas aan het juiste adres! Onze dynamische stad ligt middenin het landelijke Waasland. Op een wip ben je van de Grote Markt op de buiten. Wij maakten alvast een selectie voor jou.

Wandelnetwerk Waasland

Twee nieuwe wandelnetwerken ‘Moervaartvallei’ en ‘Grenspark Groot Saeftinghe’ ontvouwen 420 km aan bewegwijzerde paden. Daarlangs kun je wandelen door prachtige natuur en verrassende landschappen. Daarbij horen twee netwerkkaarten en ook een wandelgids met vijf routes.

Hier wandel je van de ene verborgen parel naar de andere met niets dan groene natuur, 360° om je heen. Misschien wel één van de meest ongerepte natuur- en stiltegebied hier is de Fondatie van Boudelo te Sinaai. Je kan ook de Fondatie gaan verkennen op het wandelnetwerk Moervaartvallei.

 

Trage wegen

Even ontsnappen aan alle drukte en verkeer? Ontdek de trage wegen in en rond Sint-Niklaas!

Maak kennis met paden en wegels waar de wandelaar en fietser centraal staan. De verschillende brochures gidsen je aan de hand van anekdotes en wist-je-datjes doorheen Sint-Niklaas en de deelgemeenten. Ontspannende wandelingen met een focus op natuur, erfgoed en landschappen. 

De wandelingen van 4,5 km tot 16 km zijn veelal ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Afstand, vertrekpunt, moeilijkheidsgraad en parkeermogelijkheid vind je hier:

Drie nieuwe wandelroutes

Toerisme Sint-Niklaas heeft maar liefst drie nieuwe routes uitgebracht  voor de zomer. Laat je inspireren op de Beeldroute, het Poëziepad en de vernieuwde stadswandeling.

Street art

Met onze splinternieuwe street art kaart in de hand ontdek je 25 street art werken in de stad. Volg een route van net geen 10 km, ideaal voor een wandel- of fietstocht door de binnenstad.

Art deco

We bieden verschillende interessante wandelroutes aan over het onderwerp Art deco-architectuur. Uitgestippelde wandelingen met plannetje en info leidt je langs de voornaamste bezienswaardigheden van de stad.

Geo caching

Ontdek je graag de stad op een avontuurlijke manier? Probeer dan eens een geocache! Bij geocaching ga je aan de hand van gps-coördinaten op zoek naar een verborgen 'cache' (schat). Wat de cache is die je zoekt,  is steeds een raadsel. De moeilijkheidsgraad kan heel verschillend zijn.

Ontdek al onze wandelingen

We hebben nog meer wandelingen in ons aanbod. Bekijk ze op onze overzichtspagina.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer