Vredefeesten 2019: tips van insiders!

Hooverphonic

Dé knaller van dit jaar wordt ongetwijfeld Hooverphonic. Met een nieuwe zangeres en dito album klinkt de groep vertrouwd maar ook prikkelend vernieuwend en nog steeds wereldveroverend. Dat Alex Callier en Raymond Geerts een thuismatch spelen, Maakt het alleen maar beter. Er bestaat geen twijfel dat ze het onderste uit de kast zullen halen om een weergaloze set op hun Grote Markt neer te zetten!

Terrazza

Met kleppers als Hooverphonic en Stake staat het als een paal boven water dat het publiek zijn weg vlot naar de drie grote openluchtpodia zal vinden, maar ook de kleine podia zijn ware parels. In het verfijnde en unieke decor van de salons in de Stationsstraat kan je de intieme en steeds magische huiskamerconcerten van Terrazza beleven. Dit podium vormt met zijn uniek karakter een elegant rustpunt in de vrolijke drukte die Villa Pace steeds is.

De Nest

Het frêle en de kwetsbaarheid van Terrazza moet zowat de tegenpool zijn van De Nest, dat nog best kan worden omschreven als een kolkende heksenketel. Het kleine zaaltje van Den Eglantier programmeert de beste beloften in de alternatieve muziek die dit land en omstreken te bieden heeft. Bands van zowat alle pluimage zijn er welkom, zolang ze maar beloven de lont in het kruitvat te steken!

De hele wereld op je bord

Voor lekkere gerechten uit de hele wereld moet je op het Hendrik Heymanplein zijn. Rondom een gezellig picknickplein maak je al wandelend een culinaire wereldreis met specialiteiten uit het Verre of Midden Oosten, Afrika ... De hele wereldmarkt wordt door lokale vzw’s georganiseerd met de uiterste zorg om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden!

Nostalgische kermis

Op het Stationsplein staat een prachtige kermis die treinreizigers direct in de juiste sfeer brengt. Hier zie je niet de zoveelste schreeuwerige machines, maar de elegante attracties van weleer waar schoonheid nog van tel was. Geniet tijdens het hele weekend van nostalgische ritjes op de rupsbaan of een vlucht op de zweefmolen.

Ballons bij ochtendgloren

Na een broeierige nacht vol muziek, dans en feestgedruis is er geen mooiere afsluiter te bedenken dan ’s ochtends – moe maar voldaan – naar de Grote Markt af te zakken en de eerste salvo’s aan luchtballonen bij een stralende zonsopgang te zien opstijgen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer