Verborgen terrasjes

Nu de lente weer volop in het land is, lonken de terrassen. Dat je op de Grote Markt of het Sint-Nicolaasplein terecht kunt voor een glas in de zon, is wel bekend. Toch zijn er enkele andere, verborgen pareltjes van terrastuinen in de binnenstad te ontdekken.

‘t Heerehuys

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat deze terrastuin schuil achter een stijlvol herenhuis. Naast een heerlijke lunch of menu - lunch aan 14,50 EUR, lunchmenu 18 EUR of marktmenu 28 EUR, altijd te verkrijgen behalve vrijdagavond, zaterdagavond en zondag -, kan je er ook genieten van de uitgebreide brasseriekaart met voor elk wat wils. En waarom dat dan niet doen op hun gezellige tuinterras? 

Terras van 't Heerehuys in de Casinostraat

Hans Tweede

De wat gedrongen voorgevel van Hans Tweede doet maar weinigen vermoeden dat deze zaak nog zoveel meer is dan antiek. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje in een unieke setting vol opmerkelijke kunstobjecten en curiosa van alle slag, tot in hun ruime maar vooral unieke stadstuin toe. Kortom: de bestemming bij uitstek voor de genieter en kunstminnaar in jezelf.

Terras van Hans Tweede in de Ankerstraat

Puntkomma

Ook de overbuur van Hans Tweede, Dagbladhandel Puntkomma op de Houtbriel, herbergt een verborgen rustpunt in de kern van het stadscentrum. Deze tuin werd aangelegd in Mediterraanse stijl en leent zich uitzonderlijk goed voor het lezen van je krant of tijdschrift, met een glas wijn of een tas koffie. Zoals het hoort.

Terras van Puntkomma op de Houtbriel

De Gouden Arend

Met Huis Van den Berghe beschikt De Gouden Arend over het oudste en waarschijnlijk een van de meest sfeervolle horecapanden in het centrum. Na de renovatie van de voorgevel en het interieur wordt momenteel de terrastuin opnieuw aangelegd zodat je er binnenkort in een onwaarschijnlijke rust kan baden. 

Terras van De Gouden Arend op de Grote Markt

Merlot

Bij Merlot kan je al jaren terecht voor een hele menu of een korte lunch, en in het weekend ook voor een uitgebreide koffie of thee. Wanneer je besluit om er heen te gaan – en dat moet je beslist eens doen – kan je van dit alles ook genieten in de zon op hun knusse tuinterras.

Terras van Merlot in de Regentiestraat

King George café

Met hun interieurontwerpen viel dit creatieve agentschap al in de prijzen, dus het spreekt voor zich dat ze bij de inrichting van hun eigen King George Café geen detail uit het oog zouden verliezen. Ze ontpopten zich zo in een mum van tijd tot een van de leukste hotspots van het stadscentrum. Ook de koer werd omgevormd tot een trendy verpoosplaats met een menu- en drankenkaart die steeds wordt vernieuwd.

Terras van King George in de Driekoningenstraat

Het Gevoel

Achter de gevel van dit authentieke pand op het Regentieplein zit een terras verscholen dat nog een echte tuin is gebleven. Op dit intieme terras kan je in de schaduw van bomen genieten van een heerlijke maaltijd. Een aanrader: hun coupes! Met hun eigen bereide roomijs zijn ze een niet te missen hoogtepunt.

Terras van Het Gevoel op het Regentieplein

Café Europa

Deze zaak is sinds jaar en dag een vaste waarde op het marktplein. Toch is het niet zo bekend dat deze zaak naast een gevelterras ook over een groot en vooral zonnig tuinterras beschikt. Ook de kleintjes zijn zeker welkom in deze zaak: sinds vorig jaar is de speeltuin volledig vernieuwd!

Terras van Café Europa op de Grote Markt

De Prater

Tot slot nog een vaste waarde op de Grote Markt. Ook hier is het op het wijdse terras, zo dicht tegen de drukte van de markt, opmerkelijk rustig. Dit terras baadt lang in de zon en is voorzien van met een leuke speeltuin zodat kinderen zich naar hartelust kunnen amuseren.

Terras van De Prater op de Grote Markt
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer