Verborgen terrasjes

Terras van De Prater aan de Grote Markt

Nu het volop zomert in de stad, lonken de terrassen. Dat je in Sint-Niklaas op de Grote Markt of het Sint-Nicolaasplein terecht kunt voor een glas in de zon, is wel bekend. Toch zijn er enkele andere, verborgen pareltjes van terrastuinen in de binnenstad te ontdekken. Let op: controleer de huidige coronamaatregelen en hou voldoende afstand van elkaar.

‘t Heerehuys

Zoals de naam al doet vermoeden, gaan dit terras en gezellige tuin schuil achter een stijlvol herenhuis in het hart van de stad. Je kan er genieten van een heerlijke lunch of menu, met voor elk wat wils. Een verborgen parel! 

Terras van 't Heerehuys in de Casinostraat

Puntkomma

Dagbladhandel Puntkomma op de Houtbriel herbergt een verborgen rustpunt in de kern van de stad. Deze tuin werd aangelegd in Mediterraanse stijl en leent zich uitzonderlijk goed voor het lezen van je krant of tijdschrift, met een glas wijn of een tas koffie. Zoals het hoort.

Terras van Puntkomma op de Houtbriel

King George café

Met hun interieurontwerpen viel dit creatieve agentschap al in de prijzen, dus het spreekt voor zich dat ze bij de inrichting van hun eigen King George Café geen detail uit het oog zouden verliezen. Ze ontpopten zich zo in een mum van tijd tot een van de leukste hotspots van het stadscentrum. Ook de koer werd omgevormd tot een trendy verpoosplaats met een menu- en drankenkaart die steeds wordt vernieuwd.

Terras van King George in de Driekoningenstraat

Het Gevoel

Achter de gevel van dit authentieke pand op het Regentieplein zit een terras verscholen dat nog een echte tuin is gebleven. Op dit intieme terras kan je in de schaduw van bomen genieten van een heerlijke maaltijd. Een aanrader: hun coupes! Met hun eigen bereide roomijs zijn ze een niet te missen hoogtepunt.

Terras van Het Gevoel op het Regentieplein

Kaffee Plansjee

Goed verstopt in een klein straatje achter de kerk vind je Kaffee Plansjee, vlak naast Het Laatste Avondmaal. Op het terrasje achter de zaak komt het vakantiegevoel je meteen tegemoet, de ideale setting voor een gezellige avond met vrienden.

Terras van Kaffee Plansjee in de Sacramentsstraat

Lounge Passage

Lounge Passage is een nieuwkomer op de Grote Markt, en beschikt naast een gevelterras ook over een groot en vooral zonnig tuinterras. Je kan er terecht voor een hapje en drankje, en op de kaart vind je ook verschillende vegan opties. Ook de kleintjes zijn zeker welkom in deze zaak: sinds vorig jaar is de speeltuin volledig vernieuwd!

Terras van Lounge Passage op de Grote Markt

De Prater

Tot slot nog een vaste waarde op de Grote Markt. Ook hier is het op het wijdse terras, zo dicht tegen de drukte van de markt, opmerkelijk rustig. Dit terras baadt lang in de zon en is voorzien van met een leuke speeltuin zodat kinderen zich naar hartelust kunnen amuseren.

Terras van De Prater aan de Grote Markt

La Vita è Bella

Met Huis Van den Berghe beschikt La Vita è Bella over het oudste en waarschijnlijk een van de meest sfeervolle horecapanden in het centrum. In de terrastuin baadt je in een onwaarschijnlijke rust, terwijl je geniet van een heerlijke huisgemaakte pizza of pasta.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer