Luchtbeeld hypecourt Jan Breydelplein
Ann Wauters basket op hypecourt Jan Breydelplein
Ann Wauters basket op hypecourt Jan Breydelplein

Hypecourt Jan Breydelplein

Gratis Street art
Social media sharing

Een gi-gan-tische horizontale kleurinjectie. Zo kan je dit fantastische streetartproject aan het Jan Breydelplein nog het beste omschrijven. De contouren van een saai, grijs en ietwat verloederd basketbalplein werden er het canvas voor de getalenteerde jonge kunstenaar Lindert Steegen. Na grootsteden als Parijs en Londen vind je nu ook Sint-Niklaas een echte 'hypecourt': super-Instagrammable en uiteraard ook bespeelbaar!

Het ontwerp van Lindert Steegen is een reflectie van de speellijnen en speelvlakken van de basketcourt en een knipoog naar de rijke art deco geschiedenis van Sint-Niklaas. Een heerlijke kleurshot dat het buurtplein doet stralen én meteen zorgt voor een nieuwe street art hotspot in de stad.

Street art kaart

Met onze splinternieuwe street art kaart in de hand ontdek je 34 street art werken in de stad. Volg een route van net geen 10 km, ideaal voor een wandel- of fietstocht door de binnenstad.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer