Art Falco Peregrinus Deco (Dzia) op de hoek van de Monseigneur Stillemansstraat
ArtDetail van Falco Peregrinus Deco (Dzia) op de hoek van de Monseigneur Stillemansstraat

Art Falco Peregrinus Deco

Gratis Street art
Social media sharing

Wilde dieren in de stad? Wel als het aan de Antwerpse muralist Dzia ligt. Met stoere en geometrische lijnen tekent hij vossen, vogels en andere beesten op de wildste plekken. Ook in Sint-Niklaas drukte hij zijn stempel op een grote blinde muur aan de hoek van de Monseigneur Stillemansstraat en het Hendrik Heymanplein. Het werk is een knipoog naar het rijke art deco-erfgoed in Sint-Niklaas. De Monseigneur Stillemansstraat springt immers in het oog door de vele prachtige art deco woningen die er staan, en werd in 2002 beschermd als stadsgezicht.

De 'falco peregrinus', ofwel slechtvalk, is ook niet toevallig gekozen: in een nestkast op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwkerk nestelt sinds een aantal jaar een koppel slechtvalken. Deze inheems roofvogels, die tot een twintigtal jaar geleden quasi uitgestorven waren, doen het opnieuw erg goed. De slechtvalken zijn een bekend fenomeen in de stad, en hun avonturen tijdens hun broedperiode in de lente worden via een webcam door heel wat Sint-Niklazenaren gevolgd.

Het werk 'Art Falco Peregrinus Deco' zat in de shortlist van de 20 beste Belgische street art werken van 2019, een selectie door het toonaangevende Street Art Antwerp.

Street art kaart

Met onze splinternieuwe street art kaart in de hand ontdek je 34 street art werken in de stad. Volg een route van net geen 10 km, ideaal voor een wandel- of fietstocht door de binnenstad.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer