Gâteau de Reynaert

Reynaertgebak

Social media sharing

Het Reynaertgebak bevat o.a. amandelen, ananas, marsepein en Grand Marnier. Samen met de Reynaertbonbons staan ze op het menu van de koninklijke familie en worden ze volgens een goed bewaard geheim recept bereid door de Koninklijke Orde van de Meesterbanketbakkers.

Het Reynaertgebak is geïnspireerd op de veel oudere ‘gâteau de Saint-Nicolas’ en werd in 1973 ontwikkeld door de Meesterbakkers van Sint-niklaas, namelijk bakkerij De Cock, bakkerij De Visscher, patisserie Stefan en patisserie Thierens.

Sinds 2013 is dat gebak officieel erkend als streekproduct. Hoewel enkele ingrediënten niet meteen streekgebonden zijn, bijvoorbeeld amandelen, ananas of Grand-Marnier, past dit gebak in onze bakkerstradities en geeft het een echt tijdsbeeld. De lokale bakkers houden deze traditie dan ook al meer dan 40 jaar vol met hulp van de zoet gebekte inwoners van Sint-Niklaas.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer