Pralines montgolfières

Ballonpralines

Social media sharing

Traditioneel en authentiek ambachtwerk ligt aan de oorsprong van de artisanale ballonpralines van chocolatiers Wauters en Vyverman.

Voor de 25ste verjaardag van de speciale vormballonnen op de vredefeesten ontwikkelden de twee chocolatiers uit Sint-Niklaas het souvenir. Er zijn drie verschillende smaken: de praline met pure chocolade met de likeur Saint Nicolas, de variant met melkchocolade gevuld met praliné krokant en ten slotte de witte chocolade met een kriekensmaakje.

De pralines zijn verkrijgbaar per stuk of in speciale geschenkverpakking van 20 pralines voor 14 EUR. Het gaat om een mooie metalen doos waarop een van de oudste ballonmanifestaties op de Grote Markt is afgebeeld. De tekening is van de hand van de Sint-Niklase illustrator Karl Meersman. In de doos zit een kaartje met een toelichting over de geschiedenis van Sint-Niklaas als ballonstad. De ballonpralines worden verkocht op een tiental verkooppunten in Sint-Niklaas en natuurlijk bij de chocolade-ateliers van Wauters en Vyverman.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer