Stad van de Sint

Sinterklaas groet de kinderen

Elk jaar van 12 november tot 6 december woont Sinterklaas in zijn eigen stad Sint-Niklaas. Hij verblijft er drie weken lang in het 'Huis van de Sint' in de Stationsstraat. Kinderen uit heel Vlaanderen komen hem daar bezoeken en ontdekken waar de Sint werkt, eet, slaapt en nog veel meer. De Zwarte Pieten zijn er ook. Ze maken speelgoed en oefenen het schoorsteenklimmen.

De eerste zondag na 11 november wordt Sinterklaas in zijn eigen stad gevierd met een groot feest. Tijdens de 'Dag van de Sint' is de grootste markt van het land omgetoverd tot het Sinterklaasspeelplein. De kinderen zingen samen met de Sint de échte Sinterklaasliedjes en er staat altijd een spectaculaire attractie voor groot en klein op het programma.

De Sint is ook de centrale gast tijdens de voorstellingen van 'Sint in de piste', een anderhalf durende circusvoorstelling met acts van wereldniveau in een luxueuze tent met 2.000 comfortabele zitplaatsen.

Ontdek deze evenementen en nog een hele waaier aan grote en kleine Sinterklaasactiviteiten op www.stadvandesint.be.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer