Brasserie ’t Paenhuys

Brouwerij 't Paenhuys

Social media sharing

’t Paenhuys is een authentieke brouwerij in Nieuwkerken. De naam betekent ‘een plaats waar pannen en ketels staan om bier te brouwen’.

Paul Van Nieulande brouwt al meer dan 10 jaar bier. De ‘Zwarte Zjef’ is een pikzwarte stout van 9 procent.  Met zijn zoete en licht gebrande koffiesmaak maakt hij de stout weer toegankelijker voor het grote publiek.

Een ander bekend bier van deze brouwerij is de ‘Puitenkop’, een Ale van 5,6 % met een bittere smaak. De naam Puitenkop verwijst naar het Waaslands dialect voor kikker en symboliseert ook de hoppige smaak van het bier. “Als je geen fan bent van een bittere smaak, dan trek je bij het drinken ne puitenkop”.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer