Ballons

stadsballon

Ballontraditie in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is met stip dé ballonhoofdstad. In 1948 startte de ballontraditie ter herdenking van de bevrijding van de stad tijdens WOII en het ballonfestival vormt vandaag ook nog steeds één van de sterkhouders van ons groot stadsfestival: de Vredefeesten. De toegewijde ballonfamilie Sax zorgt elk jaar voor de organisatie van deze ballonhappening, het enige ballonfestival ter wereld waar ballons in een historisch stadscentrum opstijgen. Je ontdekt elk jaar het eerste weekend van september authentieke gasballons, kleurrijke heteluchtballons en indrukwekkende specialevormballons tijdens de Vredefeesten. Ontdek hier alle info over het ballonfestival.

Opstijgen met je ballon vanop de Grote Markt

Ben je zelf ballonvaarder en wil je opstijgen vanop de Grote Markt? Dat kan! Voor de beschikbaarheid van de Grote Markt neem je contact op met dienst evenementen via evenementen@sint-niklaas.be of 03/778.34.80. Onze collega's brengen je, na het controleren van de beschikbaarheid van de Grote Markt, graag verder in contact met de juiste personen om jouw vlucht reglementair te laten verlopen.

Sint-Niklaas ontdekken vanuit de lucht

Heb je zelf geen ballon maar wil je graag eens Sint-Niklaas vanuit de lucht beleven? Dan kan je één van de Sint-Niklase ballonmaatschappijen contacteren om een vlucht in te plannen. Veel plezier!

Ballonsouvenirs

Mooie souvenirs zetten de stadsballon van Sint-Niklaas in de kijker. Haal de bijzondere sfeer van de Vredefeesten in huis of geef ze als een origineel geschenkje. In het gamma: een postkaart, speldje, magnetische bladwijzer, magneet, fotokader, klein en groot notablok, vingerhoedje, papiergewicht en sinds kort ook het splinternieuwe pilotenglas. Wie een vlucht maakt met de stadsballon, krijgt altijd een glaasje aangeboden. Voortaan krijgen ballonvaarders het glas met daarop de stadsballon mee naar huis als aandenken. De prijzen variëren van 0,50 EUR tot 7,00 EUR. Deze aandenkens zijn exclusief te koop in het toeristisch infopunt, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas. 

ballonsouvenirs
pilotenglas
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer