Ballons

Stadsballon van Sint-Niklaas
Stadsballon van Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is met stip dé ballonhoofdstad. Jaarlijks tijdens het eerste weekend van september vindt op de Grote Markt van Sint-Niklaas een ballonfestival plaats. Drie dagen lang stijgen tientallen warmeluchtballons en gasballons op van in het hart van de stad. Dat maakt het Sint-Niklase ballonevenement uniek.

De ballontraditie gaat terug tot 1948. De eerste manifestatie werd gekoppeld aan de herdenking van de bevrijding van de stad op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg groeide het aantal ballons en ballonvaarders, die vandaag van over de hele wereld komen. De publiekslievelingen zijn de indrukwekkende en kolossale specialevormballons.

Het ballonfeest is uitgegroeid tot een volwaardig stadsfestival, onder de naam 'Vredefeesten', met concerten op tal van locaties, wereldmarkt, nostalgische kermis en ballonloop. Ontdek het programma hier: www.vredefeesten.be

Het Waasland telt ook vele ballonvaarders. In bijlage vind je een overzicht van de piloten. Binnenkort komt er een update. 

Bijlage

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer