Ballons

Stadsballon op Grote Markt

Sint-Niklaas is met stip dé ballonhoofdstad. In 1948 startte de ballontraditie ter herdenking van de bevrijding van de stad tijdens WOII. Sindsdien groeide de stad als ballonpionier door de jaarlijkse Vredefeesten, de verschillende vaste opstijgpunten in de stad én de gerenommeerde Wase ballonvaarderstraditie.

Sint-Niklaas ontdekken vanuit de lucht

Heb je zelf altijd al eens willen meevliegen met een ballon? Dan ben je in Sint-Niklaas op de juiste plek! De stad is een vaste vertrekplek voor heel wat ballonvluchten in de regio. We hebben vier vaste opstijgpunten die Wase ballonvaarders gebruiken om het Waasland vanuit de lucht te verkennen. Contacteer één van de Wase ballonmaatschappijen om een vlucht in te plannen. Veel plezier!

Ballonsouvenirs

Mooie souvenirs zetten de stadsballon van Sint-Niklaas in de kijker. Haal de bijzondere sfeer van de Vredefeesten in huis of geef ze als een origineel geschenkje. In het gamma: een postkaart, speldje, magnetische bladwijzer, magneet, fotokader, klein en groot notablok, vingerhoedje, papiergewicht en sinds kort ook het splinternieuwe pilotenglas. Wie een vlucht maakt met de stadsballon, krijgt altijd een glaasje aangeboden. Voortaan krijgen ballonvaarders het glas met daarop de stadsballon mee naar huis als aandenken. De prijzen variëren van 0,50 EUR tot 15,00 EUR. Deze aandenkens zijn exclusief te koop in het toeristisch infokantoor. 

Contact

Toerisme

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
03 778 35 00

Vredefeesten

Het ballonfestival vormt vandaag één van de sterkhouders van ons groot stadsfestival Vredefeesten. De toegewijde ballonfamilie Sax zorgt elk jaar voor de organisatie van deze ballonhappening, het enige ballonfestival ter wereld waar ballons in een historisch stadscentrum opstijgen. Je ontdekt elk jaar het eerste weekend van september authentieke gasballons, kleurrijke heteluchtballons en indrukwekkende specialevormballons tijdens de Vredefeesten. 

Als ballonvaarder opstijgen vanaf de Grote Markt

Ben je zelf ballonvaarder en wil je opstijgen vanop de Grote Markt? Dat kan! Voor de beschikbaarheid van de Grote Markt neem je contact op met dienst evenementen. Onze collega's brengen je, na het controleren van de beschikbaarheid van de Grote Markt, graag verder in contact met de juiste personen om jouw vlucht reglementair te laten verlopen.

Contact

Team evenementen en plechtigheden

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 80
ballonsouvenirs
pilotenglas
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer