Art deco

Art deco-interieur Mgr. Stillemansstraat
Art deco-parel Mgr. Stillemansstraat
Interieur Broederschool

De gevels in Sint-Niklaas zijn getuigen van de geschiedenis van de stad. Verspreid doorheen de stad ontdek je mooie Art deco façades. Art deco is een opmerkelijke bouwstijl die tot bloei kwam in de jaren 1920/30. Onze stad maakte toen een bloeiperiode mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Niklaas toonaangevend is op het vlak van Art deco.

Roemrijk textielverleden

In de periode tussen de beide wereldoorlogen kent het Waasland een sterke groei in de textielnijverheid. De stad Sint-Niklaas is in volle ontwikkeling en de voorspoedige jaren 1920 zorgen voor nieuwe woonwijken. De welvarende burgerij geeft creatieve architecten de opdracht tot het bouwen van schitterende huizen in de meest trendy stijl van die tijd: Art deco. Tot op vandaag zijn er prachtige woningen bewaard gebleven en de Mgr. Stillemansstraat is zelfs beschermd stadsgezicht sinds 2002.

Wandelingen

We bieden verschillende interessante wandelroutes aan over het onderwerp Art deco-architectuur. Er zijn de historische wandeling (4.7 km) en Art deco wandeling (5,3 km), uitgestippelde wandelingen met plannetje en info leidt je langs de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. De Erfgoedsprokkel Art deco is ook een echte aanrader, een kwaliteitsvolle brochure met wandelroute. Ook Art deco wandelingen met gids behoren tot de mogelijkheden.

Art decogids

Wil je je verdiepen in de Art deco-beweging in Sint-Niklaas? De gids van de hand van Anthony Demey leidt je langs de mooiste art deco parels in de stad

Contact

Toerisme

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
03 778 35 00
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer