2021toeristische_verkenningsdag
Art_Deco_houtbriel
O.L.Vrouwkerk_interieur
hal broedersschool

Toeristische verkenningsdag 2021

27 juni van
Sint-Niklaas
Gratis Sint-Niklaas zomert
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Op 27 juni zijn er niet alleen terrasjesdagen maar kan je ook alle toeristische troeven van de stad gratis ontdekken. Alle musea zijn geopend en, na reservatie, gratis te bezoeken. Maak kennis met plaatsen die je nog nooit bezocht. Met de wandelbrochure vul je al gauw een hele dag!

Social media sharing

Ontdek de verschillende locaties!

Aan de infostand van toerisme op het Stationsplein kan je tussen 10 en 16 uur, na reservatie, je gratis wandelbrochure afhalen. Bezoek op eigen houtje de bekende en minder bekende plekjes en de mooie groene omgeving van de stad.

Zo is de zelden voor het publiek opengestelde Broederschool in art decostijl zeker een bezoekje waard. Verder krijg je, na reservatie, gratis toegang tot het Mercatormuseum en het stedelijk museum SteM Zwijgershoek. Je kan ook een blik werpen in de unieke schatkamer van de Sint-Nicolaaskerk, de muurschilderingen van de Onze-Lieve-Vrouwkerk bewonderen of wegdromen bij kasteel Walburg. In het  Pijp- en Tabaksmuseum kan je de grootste sigaar ter wereld bekijken.

Geniet tijdens de wandeling van een heus straattheaterfestival in de stad en van het bruisende winkelhart waar de Terrasjesdagen plaatvinden. De meeste winkels zijn open. 

En wie weet sleep je wel een hotelarrangement of ballonvlucht in de wacht!

Opgelet: deelnemen is gratis maar vooraf reserveren is verplicht

Wil je het Pijp- en Tabaksmuseum bezoeken? Dat reserveer je apart. 

> Ga via de tab ‘kalender’ naar ‘toeristische verkenningsdag’ om het uur van jouw keuze te selecteren.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer