Tien zomertips om Sint-Niklaas te ontdekken

Yoga
Speeltuin

Tien zomertips om Sint-Niklaas te ontdekken

Zomerse avondwandelingen nu drie maal per week

Ontdek een volledig nieuwe reeks zomerse avondwandelingen van dienst toerisme, met invalshoeken die nooit eerder aan bod kwamen. De stad zoals je ze nog nooit zag. Iedere donderdagavond in juli en augustus, in groepjes tot tien personen. Prijs: 2,50 EUR per persoon. Wees er snel bij! Vraag naar de brochure bij het toeristisch infokantoor op de Grote Markt of check www.ontdeksintniklaas.be.

 

Op speurtocht door de stadskern

Na twee succesvolle edities organiseren de Sint-Niklase BierProevers opnieuw tot en met 30 september een wandelzoektocht (5 EUR) in het stadshart. Al wandelend verken je de prachtige plekjes van de Sint-Niklase binnenstad en los je foto-vragen op. Je hoeft geen bier te lusten om van deze zoektocht te genieten. Formulieren voor beide zoektochten zijn verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor op de Grote Markt.

 

Spannende fotozoektochten in drie musea

Vanaf 1 juli kunnen kinderen aan de slag met de gloednieuwe bingokaarten. Daarmee gaan ze op de drie museumsites (SteM, Mercatormuseum en De Salons) als een speurhond langs de vitrines en de kunstwerken op zoek naar de juiste afbeelding. Spelplezier gegarandeerd voor alle jonge Sherlocks. Ontdek ook de andere programma’s voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. Meer info: www.museasintniklaas.be, tel. 03 778 34 50.

 

Street art tour

Wham Office en Springvis Foundation slaan de handen in elkaar om alle street art werken die Sint-Niklaas rijk is te bundelen in een stadsplan. Indien je weet waar je kijken moet, merk je dat de stad een openluchtmuseum is. De kaart toont een fiets- en wandelroute langs alle muurschilderingen en graffitiwerken. Het plan wordt zowel op papier als digitaal beschikbaar gesteld. Ga op pad en ontdek de oudere en recente werken die kleur geven aan onze stad. Beschikbaar vanaf eind juni via deze website. 

 

Fototentoonstelling ‘Interactions’

De jonge Belgische fotograaf Bastiaan van Aarle neemt je mee op pad langs de Taff-trail, een route in Wales waarlangs vroeger steenkool werd getransporteerd van de mijnen in het binnenland tot aan de havens van Cardiff en Newport. Hij zoekt naar sporen tussen mens, landschap en industrie. Je volgt de sporen doorheen de beelden.

Van 25 juni tot 6 september in tentoonstellingszaal Zwijgershoek.

Open: di-vr: 13.30 uur – 17 uur, za: 13 uur - 17 uur, zo: 11 uur - 17 uur. Gratis toegang.

 

Yoga in den hof? 

Buiten bewegen en tot rust komen in veilig omstandigheden? Dagelijks organiseert Gezond Op Maat in de Casinostraat verschillende yogalessen in de prachtige stadstuin. Want een beetje me-time verdienen we toch allemaal? Meer info via www.yogaopmaat.be .

 

Donderdag marktdag

Donderdag marktdag in Sint-Niklaas, maar met de coronamaatregelen ook op zondag. De wekelijkse markt wordt opgesplits. Op donderdag verwelkomen 50 lokale marktkramers jullie van harte en in veilige omstandigheden. Op zondag is het de beurt aan marktkramers van buiten het Waasland.

 

9100Speelstad

Via www.9100speelstad.be ontdek je het 9100 bordspel en ook een overzichtskaart van alle speeltuintjes en speelbossen in de stad. Nog niet alle openbare speelplekken zijn open, maar een tochtje langsheen een aantal buurtpleintjes kan alvast wel. Op het Sint-Nicolaasplein en in het stadspark staan gloednieuwe speelplekken klaar om binnenkort veilig ontdekt te worden.

 

Lekker Lokaal Routes

Ontdek de korte keten fietsroutes doorheen Sint-Niklaas (15,4 km), Nieuwkerken (16,5 km) of richting Belsele en Sinaai (29,1 km) . Je fietst langsheen tal van landbouwers, korte keten inititiatieven en verkopers van streekproducten. Haal je gratis fietskaart af bij de dienst toerisme of download online.

 

Culinair genieten in eigen tuin

Heel wat horecazaken voorzien Take-Away. Haal overheerlijke gerechten of tussendoortjes af, blijf vooral niet ter plaatse hangen, maar geniet de volle 100% in je eigen tuin van een zalige cocktail, een (ijs)blokske genot, een verse paëlla of een driegangen menu. 

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer