Stad van de Sint

Stad van de Sint banner
St Nicholas’s Home

Huis van de Sint

Alle vragen krijgen een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. Wandel vrij rond in alle kamers van het statige huis in het hart van de stad. De Zwarte Pieten tonen je onder meer de slaapkamer, de badkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelgoedzaal.

Meer info
Sinterklaaszoektocht

Sinterklaaszoektocht

Speur mee in het hart van de stad en ontdek alle Sinterklaasgeheimen die anders diep verborgen blijven. Een aanrader voor iedereen vanaf 4 jaar. Een leuke belevenis voor jezelf, jouw gezin, familie, vriendenkring, school, vereniging…

Meer info
Dag van de Sint

Dag van de Sint

Op zondag 17 november verwelkomen we Sinterklaas in de stad die zijn naam draagt en waar hij tot zijn verjaardag zal verblijven. Een flitsende show op de Grote Markt en een speelse optocht naar zijn Huis zijn de traditionele ingrediënten van een warm onthaal.

Meer info
Met BV's naar de markt

Sinterklaasmarkt met Herman Verbruggen, Loes Van Den Heuvel, ...

De Donderdagse Markt is één van de iconen van de Sintstad.
Tijdens het verblijf van de goedheilige man wordt dit wekelijkse gebeuren nog meer dan anders feestelijk in de verf gezet.

Meer info
Saint Nicholas at the Circus

Sint in de Piste

Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen beleef je in één van de grootste circustenten van Europa. Met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting en een fantastisch groot orkest.

Meer info
Sint en Piet tijdens nacht

Kinderstadsdichter Lena Serwir leest Sintgedicht voor

Kinderstadsdichter Lena Serwir schreef een gedicht voor Sinterklaas en overhandigt dit zelf aan de grote kindervriend.
Kinderkoor Mozaïek geeft deze bijzondere ontmoeting een feestelijk tintje. 

Meer info
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer