Sint-Niklaas BUITENgewoon… even leuk BINNEN!

De Dag van het Park, dat is elk jaar met het hele gezin genieten van animatie, sfeer en gezelligheid in het stadspark. Dit jaar ziet ons voorjaar er door de Coronamaatregelen helemaal anders uit. Toch willen we 17 mei niet zomaar voorbij laten gaan. Beleef dus de Dag van het Park dit jaar zelf in eigen huis of tuin. Met onze tips lukt dat vast en zeker!

Tips voor actieve en creatieve kids

De zonnetjes van de Zonfabriek parkeren hun woonwagen dit jaar niet op hun vaste stek in het park, maar nodigen jou wel uit om bij hen binnen te komen piepen. In dit knotsgekke filmpje leer je hoe je thuis vogeltjes-marionetten kan maken. Je fleurt er de tuin én de woonkamer mee op, en je waant je direct in het park.

Mag het voor jouw kids wel wat actiever? Circuspunt brengt de circusinitiatie gewoon tot bij je thuis! Op de website Circo Rona verschijnt elke dag een nieuwe circusuitdagng. Je kan alvast oefenen om straks op 17 mei jouw eigen circusshow op te voeren.

Toch liever écht naar buiten?

Ben je al op berenjacht geweest en heb je zin in een nieuwe, verrassende wandeling? Ga dan op zoek naar wilde planten in je tuin of buurt. Heb je ze gevonden, duid ze dan aan op de wildeplantenkaart van VELT!

Mis je de (h)eerlijke drankjes van Oxfam en de verse honing van de imkers die jaarlijks hun vaste stek op de Dag van het Park hebben? Hoeft niet: download de FairTrade Fietskaart en breng hen zelf een bezoekje! De fietsroute brengt je trouwens langs nog heel wat andere toffe FairTrade zaken in eigen stad. 

Zoek je liever de natuur op? Stap op je fiets of trek je wandelschoenen aan en verken enkele natuurparels uit onze streek. Je vindt de routes op de website van Natuurpunt Zuid Waasland. Genieten en tot rust komen verzekerd! 

Dag van het Park DIGITAAL

Vanaf 17 mei laten we nog heel wat leuke tips en filmpjes los op onze sociale media. Volg ons dus snel op www.facebook.com/sintniklaasklimaatstad. We hebben nog heel wat voor jou in petto!

 

zonfabriek
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer