Seniorenweek 2019

Seniorenbeurs

Op dinsdag 19 november zijn alle senioren van Sint-Niklaas en omgeving van harte welkom op de vijfde editie van de seniorenbeurs in ’t Bau-huis. Kom er ontdekken wat Sint-Niklaas jou te bieden heeft!

Tal van vrijetijdsorganisaties, thuiszorgdiensten, stadsdiensten en ouderenvoorzieningen stellen zich voor op een aantrekkelijke standenmarkt. Verder staan er ook heel wat demonstraties en workshops op het programma, zoals de zorgrobot, apps en digitale toepassingen, het gebruik van een AED-toestel, modeshow, een lezing en een uitgebreide dansdemo.

De toegang tot de seniorenbeurs is gratis. Je kan er ook iets drinken of lekker snoepen. ’t Bau-huis (Slachthuisstraat 60) is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt vlak bij het station van Sint-Niklaas. Gratis parkeren kan aan het gebouw zelf of betalend op de parking van de NMBS.

Seniorenbal

Na het succes van vorig jaar komen deze drie dames met adembenemende soulstemmen, begeleid door een strakke, funky live band, terug om je mee te nemen door de geschiedenis van Motown Music van o.a. The Supremes, Martha Reeves and the Vandellas, Gladys Knight and the Pips, The Marvelettes, Stevie Wonder, Marvin Gaye… De bijhorende danspasjes en glitterjurken doen de sound van Hitsville nog beter tot zijn recht komen. Niemand zal aan de verleiding weerstaan om zich op de dansvloer te wagen! Na het optreden is er nog een DJ tot 18 uur.

Tickets: 3 EUR en 2 EUR voor kansenpashouders, te verkrijgen aan de balie van het welzijnshuis vanaf 14 oktober. Kaarten kan je ook reserveren op voorhand of aan de inkom aankopen. Voor meer info of reservaties: 03 778 37 26 of senioren@sint-niklaas.be.

Dag Van het Seniorentheater

‘Senioren op de planken’ … Leeftijd is al lang geen obstakel meer om aan theater te doen. Dat willen de jonge regisseur-acteur-auteur Sarah Moens en de zeventigjarige scenarioschrijver en taalanimator Herman Cole benadrukken met een open project rond seniorentheater. Sarah studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht; Herman werd onlangs ‘Culturele Persoonlijkheid 2018’ van Sint-Niklaas. Op woensdagochtend 20 november gaan ze met maximaal twintig belangstellende zestigplussers aan de slag in een workshop theater, spelend in taal en beweging rond een schilderij. Na de middag bekijken ze samen met hun gasten de gloednieuwe Vlaamse filmdocumentaire Third Act rond de tachtigjarige danser-acteur Leo en zijn echtgenote met dementie.

Aandacht: toneelervaring is niét verplicht, goesting des te meer. Vanaf 1 oktober -Internationale Dag van de Oudere- zijn alle details verkrijgbaar via info@TheaPlus.eu of 03 778 37 19.

Nog veel meer!

Vanaf 13 november t.e.m. 24 november staan er dagelijks activiteiten gepland voor senioren.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer