Nieuwkomers om te ontdekken!

De Bakkerij
Bar-bara
JSTE
MOS&MOK
Namnamnam
Namaste

Namnamnam - Houtbriel 17B

Eindelijk Thai food in hartje Sint-Niklaas. Sinds oktober zorgt Sien Schepens (30) met NamNamNam voor een kleurrijke toets in het culinaire aanbod in de stadskern. Een 'Thai Bistro', zo omschrijft ze het zelf. In het eethuis op de Houtbriel is er plaats voor iets meer dan dertig gasten, in een fijne, gezellig en ongedwongen sfeer. "Ik ben gepassioneerd door de Thaise keuken. In Sint-Niklaas was er nog geen aanbod, ideaal dus om hier van start te gaan", vertelt Sien. Op de kaart vind je een mix van Thaise klassiekers en gerechten met wat ruimere Aziatische invloeden. En niet te vergeten: het NamNamNam-biertje, van brouwerij Hallelujah uit Belsele, een fris blond biertje met onder meer citroengras en gember.

De Bakkerij - Stationsplein 31B

Een opmerkelijke nieuwkomer is De Bakkerij van Frank Van Hecke (48) op het Stationsplein. Niet zomaar een bakkerij, maar de eerste echte desembakkerij in de regio. Vijftien jaar lang was Frank vastgoedmakelaar, maar zijn passie voor desembrood zorgde voor deze bijzondere carrièreswitch. "Dit geeft me zoveel meer plezier in het leven", vertelt de kersverse bakker. "Je zal hier niet meteen de alledaagse dingen aantreffen die je bij de klassieke bakker vindt. Ik wil gewoon een ander assortiment aanbieden. Ik zoek wat een nichemarkt op. En dat past heel goed bij het desembrood waarin ik me heb gespecialiseerd. En heel belangrijk: alles wat we maken, is puur, zonder verbeteraars of toevoegingen. Daarvoor sluit ik geen compromissen."

MOS en MOK - Walburgstraat 2

Een koffiebar én een plantenwinkel: Eline Bohi zorgt met MOS en MOK voor een mooie combi in de Walburgstraat. Plantenliefhebbers treffen er niet alleen een assortiment binnenhuisplanten aan, maar ook een collectie van originele interieuritems en droogbloemen. En daarnaast kan iedereen er ook genieten van verse koffie of thee met huisgemaakt gebak, of gewoon een gezellig aperitiefje. "En op termijn ga ik hier ook workshops organiseren. Ontmoeting, inspiratie en creativiteit zijn hier heel belangrijk, net als rust en groen", vertelt Eline. 

Namaste - Grote Markt 17

Namaste pakt sinds september uit met de Indische en Nepalese keuken. Het restaurant op de Grote Markt is een initiatief van de Nepalese familie Chapagai, die er de twee traditionele keukens verenigt, met kleurrijke gerechten en veel kruiden en specerijen. "We zijn heel blij dat we hier op de Grote Markt in Sint-Niklaas deze mooie plek hebben gevonden, nadat we in 2013 in Antwerpen met een eerste Namaste waren gestart. Het loopt hier echt heel goed", vertelt de sympathieke Anmol Chapagai. "De Indische en Nepalese keukens verschillen niet zoveel van elkaar. De Indische is iets pittiger, de Nepalese wat kruidiger. Maar onze klanten kiezen zelf hoe pikant ze het willen. En voor kinderen zijn de gerechten heel zacht en zoet." Namaste werkt ook samen met TakeAway.com en Deliveroo, om de maaltijden aan huis te bezorgen.

 

JSTÉ - Ankerstraat 8

De Ankerstraat heeft er sinds november een fijne interieurzaak bij, JSTÉ, uitgesproken als 'just stay'. Inge Van Puymbroeck werkt in de evenementensector, maar door de coronastilte is ze met JSTÉ begonnen. "En het is ook niet heel nieuw voor mij: twintig jaar geleden had ik een bloemenwinkel, met planten en decoratie. Ik doe dit nog steeds heel graag, merk ik nu. JSTÉ is opgevat als een inspirerende winkel, met onder meer planten en bloempotten, geurkaarsen, buitenmeubilair, maar ook een stukje gezond eten en zelfs wijnen en champagne. Dit is een lifestylewinkel die voortdurend in beweging is. Ik heb een opleiding interieur gevolgd, dus voor alle advies kunnen mensen hier ook terecht."

Bar-bara - Ankerstraat 16

Een geweldige nieuwe zaak in een bijzonder mooi pand: dat is Bar-bara in de Ankerstraat, het initiatief van Barbara Boodts. Zij is de partner van Bob De Mey, die al meer dan 25 jaar familiebedrijf Interieur De Mey runt op het Brugsken. Met Bar-bara toont ze haar creativiteit en zin voor esthetiek, op een plek die gemaakt lijkt voor deze interieur-, decoratie- en designzaak. "Ik zie Bar-bara een beetje als een verrassings- en ontdekkingstocht, in een pand waar dat ook ten volle kan worden beleefd, met heel uiteenlopende spullen die ik zelf leuk vind en waar ik voor sta. Kwaliteitsvol, maar op een laagdrempelige manier: iedereen is welkom, ook om gewoon een kijkje te komen nemen. Ik wil graag wat schwung brengen in de stad. Daarom komt er ook regelmatig een expo. In de zomer kunnen we buiten een glaasje drinken, en aan de lange tafel binnen is er altijd plek voor een koffietje!"

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer