Nieuwkomers om te ontdekken!

Valet
Carole 1 Landis
Nail National
Shop for geek

Valet - Stationsstraat 94

Meer dan een jaar bracht ze haar damesmode enkel aan de man via haar webshop, maar in december zette Valérie De Schrijver (37) uit Sint-Gillis-Waas ook de stap naar een fysieke winkel. Ze nam met Valet als eerste starter het retail lab in de Stationsstraat 94 in. “Een héél fijne stap”, omschrijft ze het. “Het geeft ons enerzijds de tijd om te focussen op een kwalitatieve opstart en anderzijds om uit te kijken naar een geschikt, definitief pand in de stadskern.” Valet richt zich op een vrouwelijk publiek tussen 20 en 50 jaar, met een mooi aanbod van ‘casual chic’ tot ‘feel good’-kleding. “Hedendaagse mode tegen betaalbare prijzen, daar gaat het bij mij om, net als een goede prijs-kwaliteitverhouding en een feilloze service. Dat wil ik waarmaken met Valet in de Stationsstraat.”

Shop for Geek - Stationsstraat 78

29 winkels telt de keten Shop for Geek intussen in België en Frankrijk. Sinds december is deze bijzondere winkel ook in de Stationsstraat aanwezig. Zaakvoerder Ben Deswarte en gerant Kian Van de Vyver pakken er uit met heel wat opvallende, originele en exclusieve collector's items, geschenken, t-shirts en merchandising van allerlei superhelden, populaire tv-series en films. Van de toverstaf van Harry Potter, een Marvel-versie van Monopoly, een popcornmachine van Star Wars tot zwaarden uit Lord of the Rings: je vindt het er allemaal. De winkel richt zich naar een breed publiek, maar is absoluut dé place to be voor de échte geeks, die met hun fascinatie voor een stukje popcultuur hier volop hun hart kunnen ophalen.

Nail National - Stationsstraat 115

Na Antwerpen en Mechelen heeft Nail National nu ook een beautysalon in hartje Sint-Niklaas. In de stijlvolle zaak bieden de schoonheidsspecialistes een hele waaier aan behandelingen aan, zoals gelnagels en gelpolish, gelaatsverzorging, medische pedicure, manicure, epilaties, wimperextensions en lashlift. “Een optimale service en een vriendelijk onthaal in een aangenaam, trendy kader, daar staan we voor” klinkt het. “We zijn heel tevreden met deze nieuwe zaak in de Stationsstraat. Het loop héél goed!” En niet te vergeten: Nail National is élke dag open, op donderdag zelfs tot 21 uur en op zondag van 10 tot 18 uur.

Carole & Landis - Stationsstraat 69

Met Carole & Landis heeft de Stationsstraat er een leuke foodbar bij. Een stijlvolle plek voor de betere burger, zowel de klassieke hamburger als een reeks verrassende, eigentijdse en originele combinaties, ook met kip en vis. Sandwiches en bagels vind je er ook, tot zelfs een lekkere steak of vol-au-vent, of een vegetarisch alternatief. Het is een initiatief van Lennart Vercauteren (26) en Christophe Van Looveren (30), die samen hun schouders zetten onder deze nieuwe foodbar, genoemd naar de Amerikaanse actrice Carole Landis uit de jaren ‘40. “We hebben ons hier gevestigd, in deze fijne straat met veel passage, ook omdat er in Sint-Niklaas nog geen foodbar is die uitpakt met hamburgers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Antwerpen en Gent. Maar dit is méér dan burgers alleen, daarom noemen we het ook ‘foodbar’. En hier kun je ook terecht voor een drankje, een prima en een taartje.”

Balls & Glory - Sacramentstraat

Balls & Glory opent in mei een nieuw restaurant in Sint-Niklaas. Het neemt het prachtige herenhuis in de Sacramentstraat in, dat helemaal wordt vernieuwd. Heel wat Waaslanders kijken intussen uit naar de komst van het restaurant van chef Wim Ballieu, populair voor de ovengebakken gehaktballen die met de hand zijn gedraaid en beroemd zijn om de smaakvolle vulling, in combinatie met een klassieke stoemp of salade. “We gaan in Sint-Niklaas een warm en gezellig eetcafé openen, op een fantastische plek. Het héle plaatje klopt hier perfect. We hebben de ideale lokale partners gevonden én het perfecte pand. Het moet niet alleen een fijne plek worden om iets te eten, maar ook om af te spreken met vrienden. We kijken er enorm naar uit om er in Sint-Niklaas aan te beginnen!”

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer