Meer speelplek én een webstek: 9100speelstad is geboren

Speelstad tekening met twee kinderfiguurtjes

Het stadsbestuur lanceerde de voorbije weken stap voor stap ‘9100speelstad’. Het is een ode aan buitenspelen in de stad en bundelt alle speelinitiatieven van de stad Sint-Niklaas en zijn partners.

Buitenspelen mag voorlopig nog niet overal, maar je kan wél al rondsnuisteren op de nieuwe site van 9100speelstad en ontdekken waar je binnenkort allemaal terecht kan. De speelkaart biedt daarbij een handig overzicht van alle speelplekken met speeltoestellen.

Geen Buitenspeeldag maar wel 6000 spelpakketten voor de eerste 9100speeldag

Onder normale omstandigheden zou op 22 april Buitenspeeldag zijn doorgegaan, maar ook daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Het evenement kan door de veiligheidsmaatregelen niet plaatsvinden zoals gepland, maar om toch iedereen aan het spelen te krijgen die dag, werd het allereerste 9100speeldag bordspel gelanceerd.

Alle kinderen op het grondgebied van Sint-Niklaas tussen 4 en 12 jaar ontvangen vóór woensdag 22 april een spelpakket in de brievenbus, compleet met speelpionnen, dobbelsteen, bordspel, opdrachten, kleurplaat en kleurpotloden.

Zet je schrap voor 30 uitdagende speelopdrachten. Want in 9100 blijven we spelen!

Heb je geen pakket ontvangen? Je kan via dit formulier alsnog een spelpakket aanvragen .

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer