Lekker lokaal: winkelen bij de boer

Marleen van 's Hondshof
Jurgen en zoontje Cis van Neerkouter Hoevevlees
Koen Meul van Aardbeien Koen Meul bekijkt zijn oogstrijpe aardbeien

Je hoorde het wellicht ook in het nieuws. Sinds de uitbraak van de coronacrisis, zagen de korte keten-winkels hun omzet verdubbelen tot verviervoudigen. Hun geheim? Verse producten direct van op het veld, uit de stal of uit de boomgaard in jouw boodschappentas of fietsmand. 

Je geniet van een kleinschalige, persoonlijke aanpak. Je vermijdt lange rijen aan en het gedrum met winkelkarren in de supermarkt. Je combineert een gezonde wandeling of fietstocht met je aankopen, dus geen nood aan onnodige autoritten. Geen wonder dat de hele zomer van 2020 omgedoopt is tot 'Zomer van de Korte Keten'!

Ook in Sint-Niklaas en deelgemeenten vind je heel wat korte keten-spelers. Spring binnen bij die vriendelijke boer in jouw buurt en ontdek het heerlijke aanbod.

Je vindt het aanbod van onze lokale landbouwers in de gratis brochure 'Lekker Lokaal'.  De mooiste weg naar de korte keten ontdek je op de Trage wegen fietskaart.

Liever een exemplaar op papier? Bel 03 778 35 00 of mail jouw naam en adres naar de dienst toerisme via toerisme@sint-niklaas.be en we sturen deze dan graag naar jou toe. 

Onze reporter ontdekt de korte keten

Onze redacteur Sophie nam alvast de proef op de som en sprong op de fiets voor drie prachtige fietstochten langs lokale landbouwbedrijven. Haar verslag lees je in onderstaande ervaringen.

Boer Pieter van boerderij De Roos
Onze redacteur Sophie fietste langs Nieuwkerkse wegen

Met de fiets door Nieuwkerken: wie zijn onze korte keten-handelaars?

Marleen van 's Hondshof
Onze redacteur Sophie fietste 15,4 km langs Sint-Niklase wegen

Met de fiets door Sint-Niklaas: wie zijn onze korte keten-handelaars?

Koen Meul bekijkt oogstrijpe aardbeien
Onze redacteur Sophie fietste 29,1 km langs Belseelse en Sinaaise wegen

Met de fiets door Belsele & Sinaai: wie zijn onze korte keten-handelaars?

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer