Groot tapijt brengt kleur in de Stad van de Sint

Tapijt

Sint-Niklaas is dé Stad van de Sint en dat mag gezien worden. Heel binnenkort mogen we de Heilige man verwelkomen in zijn thuisstad. Zijn huis in de Stationsstraat werd daarom alvast prachtig aangekleed en verlicht en ook de hele straat werd mooi in Sinterklaasthema gedecoreerd. Dit jaar willen we Sinterklaas extra verrassen: een groot kleurentapijt met een prachtige sinterklaastekening siert daarom het Stationsplein. Een bezoekje waard!

Het initiatief om een kleurentapijt te leggen kwam van De Wase vijverwinkel. Met meer dan 25 jaar ervaring in bloemen- en kleurentapijten is deze lokale speler uit Sint-Niklaas de ideale partij om het mooie kunstwerk vorm te geven.  Het tapijt is volgens zaakvoerder Koen Vondenbusche de perfecte manier om kleur te brengen in de stad : 

“Wij hebben ons gespecialiseerd in artistieke tapijten, vervaardigd met andere materialen dan enkel bloemen, zodat we de levensduur van onze creatie verlengen. Het kan lang blijven liggen zodat iedereen de tijd heeft om het kunstwerk te bewonderen, op een corona-proof manier: in de buitenlucht en mits afstand van elkaar. Het is voor ons een eer om zo een mooi kunstwerk te mogen waarmaken in onze eigen stad.”

Het tapijt brengt niet alleen meer kleur in de stad, het is ook bedoeld als warme welkom voor de heilige man en voor alle kinderen. Een bezoekje brengen aan sinterklaas zelf kan dit jaar helaas niet, maar een leuke wandeling of zoektocht in de Stad van de Sint is een leuk alternatief! Spot de mooie sinterklaasdecoratie, los de vragen van de zoektocht op, kom een briefje posten in de interactieve postbus, bewonder het tapijt, maak een foto bij het Sinterklaas standbeeld op de Grote Markt of sta stil bij een aantal mooie sinterklaas etalages,… Kortom snuif de Sinterklaassfeer op, samen met je bubbel, tijdens een korte toer in de stadskern.

Het tapijt is 15 m lang en 9m breed in is te bewonderen op het Stationsplein. Ook van op de dakparking heb je een prachtig zicht op het kunstwerk.  Het tapijt blijft op het Stationsplein liggen van 11 november tot en met 6 december. Wie neemt een selfie bij het tapijt en tagt @stadvandesint? Vergeet jullie mondmasker niet!

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer