Genieten van de winter met een heerlijke pannenkoek

Een groepje mensen geniet van een pannenkoek met warme chocomelk
Een groepje mensen geniet van een pannenkoek met warme chocomelk

De winter, dat zijn wandelingen door de stad met een dikke sjaal, warme muts en een wollen trui en daarna kijken naar de regen en de wind die door de straten jagen met een dampende tas verse koffie, thee of chocolademelk in de hand en een heerlijke, versgebakken pannenkoek voor je neus …  Gelukkig zijn er in Sint-Niklaas heel wat van die adresjes waar je ten volle kan genieten van dat winterse gevoel!

Cremerie François en cremerie Foubert

De twee fantastische Sint-Niklase ijssalons, cremerie François en cremerie Foubert, hebben naast hun assortiment ijs allebei ook een aanbod voor wie liever wat opwarmt dan afkoelt. Menig Sint-Niklazenaar kijkt jaarlijks reikhalzend uit naar de start van het pannenkoekenseizoen bij cremerie François. Van half september tot maart maken de chefs daar hun pannetjes warm en vult een zalige pannenkoekengeur de zaak. Ook bij cremerie François vind je verse koffie van speciaalzaak Van Poeck in Sint-Niklaas, en een uitgebreide gamma thee.

Cremerie Foubert is naast ijssalon ook chocoladebar. Met 16 verschillende soorten warme chocomelk krijg je er gegarandeerd je chocoladebom binnen. Ook de koffiefanaat komt er aan zijn trekken, met een aantal bijzonder koffies, gemaakt in samenwerking met speciaalzaak Van Poeck. Ook verse pannenkoeken staan er standaard op het menu.

In de Stationsstraat

Tearoom Capéau in de Stationsstraat is al decennialang een vast adres voor wie een pauze met een lekkere pannenkoek of een wafel wil inlassen tijdens het winkelen. De zaak heeft dan ook een uitgebreid assortiment aan zoet lekkers.

Ook het café van concertzaal De Casino biedt in de herfst- en winterperiode pannenkoeken aan. Voor slechts 2 EUR geniet je er van een zoete pauze. 

Ben je al eens langsgeweest in het chocolade paradijs G. Bastin in de Stationsstraat? Behalve ambachtelijke pralines gemaakt van 100% eerlijke chocolade, kan je hier ook genieten van een heerlijke warme pannenkoek. The place to be voor alle chocoladeliefhebbers! 

Rond de Grote Markt

Verder op de Grote Markt, vind je bistro ’t Goe Gevoel. Wie zich er neerzet om te proeven van een pannenkoek en bijhorend drankje met zicht over de grootste markt van het land, kan dat zelfs in de herfstmaanden op een behaaglijk verwarmd terras.

De Cipierskelder, in één van de oudste gebouwen rond de Grote Markt, waar eeuwen geleden een gevangenis was, kan je het hele jaar door terecht voor een lekkere pannenkoek. Tijdens de weekends van Sint in de Piste in november kosten ze er zelfs maar 1 EUR! Geen enkel excuus om niet eens te proeven, dus.

In het park

Na het kastanjes rapen of spelen in het park, kan je ook in kasteel Walburg terecht voor een pannenkoek. De unieke locatie tussen de kale bomen - met hopelijk een eerste laagje sneeuw - maakt het winterplaatje helemaal af.

Keuze genoeg voor wie de herfst ten volle wil beleven in Sint-Niklaas! 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer