Genieten van de herfst met een heerlijke pannenkoek

Een groepje mensen geniet van een pannenkoek met warme chocomelk
Een groepje mensen geniet van een pannenkoek met warme chocomelk

De herfst, dat zijn wandelingen door de stad met een dikke sjaal, warme muts en een wollen trui en daarna kijken naar de regen en de wind die door de straten jagen met een dampende tas verse koffie, thee of chocolademelk in de hand en een heerlijke, versgebakken pannenkoek voor je neus …  Gelukkig zijn er in Sint-Niklaas heel wat van die adresjes waar je ten volle kan genieten van dat winterse gevoel!

Cremerie François en cremerie Foubert

De twee fantastische Sint-Niklase ijssalons, cremerie François en cremerie Foubert, hebben naast hun assortiment ijs allebei ook een aanbod voor wie liever wat opwarmt dan afkoelt. Menig Sint-Niklazenaar kijkt jaarlijks reikhalzend uit naar de start van het pannenkoekenseizoen bij cremerie François. Van half september tot maart maken de chefs daar hun pannetjes warm en vult een zalige pannenkoekengeur de zaak. Ook bij cremerie François vind je verse koffie van speciaalzaak Van Poeck in Sint-Niklaas, en een uitgebreide gamma thee.

Cremerie Foubert is naast ijssalon ook chocoladebar. Met 16 verschillende soorten warme chocomelk krijg je er gegarandeerd je chocoladebom binnen. Ook de koffiefanaat komt er aan zijn trekken, met een aantal bijzonder koffies, gemaakt in samenwerking met speciaalzaak Van Poeck. Ook verse pannenkoeken staan er standaard op het menu.

In de Stationsstraat

Tearoom Capéau in de Stationsstraat is al decennialang een vast adres voor wie een pauze met een lekkere pannenkoek of een wafel wil inlassen tijdens het winkelen. De zaak heeft dan ook een uitgebreid assortiment aan zoet lekkers.

In Boba Eetcafé wissel je de regen druppels voor heerlijke bubbels... Je kan er proeven van verrassende bubble tea en rijkelijk versierde bubble wafels, zowel om ter plaatse op te eten als om mee te nemen.

Ben je al eens langsgeweest in het chocolade paradijs G. Bastin in de Stationsstraat? Behalve ambachtelijke pralines gemaakt van 100% eerlijke chocolade, kan je hier ook genieten van een heerlijke warme pannenkoek. The place to be voor alle chocoladeliefhebbers! 

Rond de Grote Markt

De Cipierskelder, in één van de oudste gebouwen rond de Grote Markt, waar eeuwen geleden een gevangenis was, kan je het hele jaar door terecht voor een lekkere pannenkoek.

Op onverwachte plekjes

Op de hoek van de Walburgstraat kan je onderweg ook even een tussenstop houden bij MOS+MOK, voor een verkwikkende tas koffie en voor wie zin heeft zelfs een smakelijk stukje taart. De verkoopt naast een krachtige kop koffie ook allerhande plantjes. Ideaal voor wie dat zomerse jungle gevoel nog even wil bijhouden door wat extra plantjes in huis te halen.

In het park

Na het kastanjes rapen of spelen in het park, kan je ook in kasteel Walburg terecht voor een pannenkoek. De unieke locatie tussen de kleurrijke bomen maakt het herfsttafereel helemaal af.

Keuze genoeg voor wie de herfst ten volle wil beleven in Sint-Niklaas! 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer