Fietsen

fietsen langs molenbeek

Fietsroutes

Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De fiets is hét vervoersmiddel bij uitstek om elk hoekje van de stad te ontdekken. Of je nu kiest voor trage wegen of voor een fietssnelweg: op heel wat paden en wegels staan fietsers centraal. Op één van onze uitgestippelde fietstochten geniet je met de wind in de haren van rust, natuur en de geschiedenis van onze stad en haar omgeving. Op je route vind je bovendien altijd wel een gezellig plekje om iets te eten of drinken. Een aantal fijne fietstips: 

Fietsen in het Waasland

Met de fiets kan je de prachtige, groene streek waarin Sint-Niklaas ligt het beste verkennen. Het Waasland is immers een verrassende streek met heel wat verborgen parels. Al fietsend zijn pakweg het kasteel van Lissewege in Bazel, de kreken van Saleghem in Meerdonk of de polders richting het havengebied op de linkeroever van de Schelde vlakbij. 

Stippel je fietsroute uit via het netwerk van fietsknooppunten of kies voor een uitgestippelde fietsroute van Toerisme Waasland.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer