Fietsen

fietsen langs molenbeek

Fietsroutes

Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De fiets is hét vervoersmiddel bij uitstek om elk hoekje van de stad te ontdekken. Of je nu kiest voor trage wegen of voor een fietssnelweg: op heel wat paden en wegels staan fietsers centraal. Op één van onze uitgestippelde fietstochten geniet je met de wind in de haren van rust, natuur en de geschiedenis van onze stad en haar omgeving. Op je route vind je bovendien altijd wel een gezellig plekje om iets te eten of drinken. Een aantal fijne fietstips: 

Fietsen in het Waasland

Met de fiets kan je de prachtige, groene streek waarin Sint-Niklaas ligt het beste verkennen. Het Waasland is immers een verrassende streek met heel wat verborgen parels. Al fietsend zijn pakweg het kasteel van Lissewege in Bazel, de kreken van Saleghem in Meerdonk of de polders richting het havengebied op de linkeroever van de Schelde vlakbij. 

Stippel je fietsroute uit via het netwerk van fietsknooppunten of kies voor een uitgestippelde fietsroute van Toerisme Waasland.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer