Kelly en Gert poseren met hun kinderen
Sinterklaas leest een brief voor tijdens Sint in de Piste
Een trapezestunt tijdens Sint in de Piste
Kelly en Gert

Vorig jaar zijn we ook komen kijken, maar het lijkt wel alsof de show elke keer mooier wordt

Met kinderen Podium Stad van de Sint

De wondere wereld van Sint in de Piste

Het circusspektakel Sint in de Piste doet zijn dit naam dit jaar alle eer aan. Van vliegende trapezes tot te gekke clowns en een duizelingwekkende lichtshow: in de tent op de Grote Markt huist een wondere wereld voor jong én oud.

Circuskathedraal

De grote, rode tent die ook komend weekend op de Grote markt staat, is niet zomaar een circustent. De ‘circuskathedraal’ is een gigantische constructie met een diameter van 46 meter en 2300 opklapbare zitjes. Die zitjes werden afgelopen zaterdag stuk voor stuk ingenomen door overenthousiaste kinderen en hun ouders.  Want deze spectaculair uitgewerkte show is niet alleen op kindermaat gemaakt.

Live orkest

Sint in de Piste vertelt het verhaal van de meest iconische, weelderig bebaarde kindervriend. De uitwerking van deze anderhalf uur durende circusact is van hoog niveau. Terwijl Sinterklaas even in de coulissen verdwijnt, vat het live orkest een uitgesponnen versie van Bruno Mars’ Uptown Funk aan. Opgezweept door de muziek klimmen de acrobaten tien meter in de lucht en wagen ze zich, schijnbaar zonder moeite, aan een menselijke piramide. Even later verschijnt een diva-achtige acrobate die gekke kunstjes doet met een ladder en zowel kinderen als ouders met grote ogen laat staren naar zo veel kundigheid.

Altijd maar mooier

Onder luid applaus neemt het circusgezelschap afscheid van zijn publiek. Een goodie bag laat de kleintjes nog even langer nagenieten. Ook Kelly en Gert kwamen met hun kinderen Kian (7) en Céleste (5) de grote tent uitgelopen. “Vorig jaar zijn we ook komen kijken, maar het lijkt wel alsof de show elke keer  mooier wordt”, vertelt Kelly. “Een onvergetelijk moment voor de kinderen. En ook wel een beetje voor ons (lacht).”

Sint in de Piste speelt nog shows op zaterdag 24 november om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur en op zondag 25 november om 14 uur en 17 uur. Op 24 november is bovendien een gebarentolk aanwezig die voor een deel van het publiek de voorstelling zal tolken.

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer