't Zeewiertje
Ken je deze al?

't Zeewiertje, Kokkelbeekstraat 51

Winkelen

Al liefst 28 jaar brengen ze het beste uit de zee naar Sint-Niklaas. Veel viswinkels zijn er niet meer, maar Philip Warrens en Birgitt Cools van vishandel en traiteur 't Zeewiertje in de Kokkelbeekstraat zorgen ervoor dat de Sint-Niklazenaren nog steeds kunnen rekenen op verse vis en schelp- en schaaldieren, in combinatie met heel wat fijne en hoogstaande visgerechten, vissalades, visschotels en zelfs levende kreeften uit het eigen homarium.

"We zijn een beetje een uitstervend ras. Toen wij begonnen, waren er nog zes viswinkels in het stadscentrum. Vandaag zijn we de enige vishandel in ons segment." Niet alleen een ouder cliënteel vindt de weg naar 't Zeewiertje, maar ook jongere generaties. "We zien dat meer en meer mensen bewust lokaal en duurzaam kopen. Onze focus ligt op een heel seizoensgebonden aanbod. We werken samen met de dagvisserij. Alles is dus supervers en we hebben ook heel vaak de zogenaamde vergeten vissoorten in huis. Mensen appreciëren het ook dat we altijd klaar staan met advies over de juiste bereidingswijze. Ik voel me soms een beetje de 'Piet Huysentruyt van Sint-Niklaas', maar met heel veel plezier!" (lacht)

Info: www.zeewiertje.be

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer