zet
Chocolatier Wauters & Vyverman vallen in de prijzen

Sint-Niklase chocolatiers behoren tot de beste van de Benelux!

In tijden van corona is het niet echt het moment om te vieren, maar we brengen toch een klein puntje van positief nieuws. Gisteren werden door Gault&Millau in Brussel de beste chocolatiers van de Benelux gevierd. Onze 2 Sint-Niklase Chocolate Heroes Wim Vyverman en Nick Wauters werden voor de 3e keer opgenomen in de lijst met beste chocolatiers van de Benelux.

Het is intussen de 5e editie van de uitgave van de “Finest chocolatiers van de België en Luxemburg”, wat een beetje een feesteditie had moeten zijn was nu een gewone overhandiging.  Maar de chocolatiers waren toch zeer enthousiast dat ze opnieuw tot de beste van België en Luxemburg behoren.

“Het is elk jaar opnieuw uitkijken en afwachten wat de jury heeft beslist” verteld Vyverman, “jaarlijks gaan een aantal anonieme inspecteurs van Gault&Millau op pad om bij de verschillende chocolatiers pralines te kopen. Samen met een smaakpanel gaan ze dan alle producten blind proeven en beoordelen op uitzicht, smaak, kwaliteit en originaliteit. Elk jaar komen er een aantal nieuwe chocolatiers bij maar wie niet goed genoeg wordt bevonden valt af.”

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar we moeten er allemaal samen door en dan kan chocolade juist dat beetje positieve energie brengen, zegt Nick. De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat we extra scherp blijven. We proberen de lat steeds zo hoog mogelijk te leggen.

De bekende gids bekroonde tevens de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen (Olivier Willems), Brussel (Laurent Gerbaud) als Wallonië (Benoit Nihant), en reikte een nieuwe award uit, de ‘Discovery of the Year’ (Niels Segers en Justine Lanoo).

De gids met de beste Chocolatiers van 2021 telt 76 pagina’s en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De selectie staat online op www.gaultmillau.be of u kan de gids inkijken bij de chocolatiers zelf:
Chocolade-Atelier Vyverman – Begijnenstaart 41 en Chocolatier Wauters – Ankerstraat 45

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer