Hannah en Paul
Paul en Hannah
Hotspots in Sint-Niklaas

Op stap met Paul en Hannah

Op stap met Hannah en Paul door kunstzinnig Sint-Niklaas

Paul (beeldend kunstenaar) en Hannah (grafisch vormgever) hebben de traditie om samen artistieke hotspots te ontdekken in binnen- en buitenland. De corona crisis heeft hen deze gewoonte wat doen bijstellen. Dat bracht hen naar verborgen parels dicht bij huis.

Ook Sint-Niklaas is rijk aan inspirerende en kunstzinnige plekken. Volgens Paul ligt de stad bezaaid met knappe staaltjes
beeldhouwwerk maar weten nog te weinig mensen dat. Zijn favoriete beeldhouwwerk is ongetwijfeld

dat van Louis Paul Boon van de hand van Frans Heirbaut, een topartiest uit Sint-Niklaas.

Hannah heeft dan weer veel zin in het kunstenparcours van Coup de Ville. Tijdens deze verrassende wandeling doorheen de stad wordt dit keer volop ingezet op bloemen en hun symboliek. Als je dacht dat je de stad op je duim kende, moet je die mening na een bezoek aan deze artistieke stadsgreep absoluut herzien. Van al dat wandelen krijgen ze dorst. Dit vader-dochter duo sluit hun wandeling steevast af in De Casino. Zeker nu Paul er zelf exposeert met een werk in het teken van de activiteiten van D’RUIT. Het compleet vernieuwde sixties interieur van het café biedt de perfecte setting om wat na te praten.

Als het eens iets anders mag zijn moet je volgens Hannah op het Regentieplein zijn. Bij Strafbar serveren ze een whiskey sour van wereldklasse. Bij Het Gevoel moet je dan weer zijn voor een koffie om U tegen te zeggen. Het artistieke interieur krijg je er ook hier weer gratis en voor niets bij.

 

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer