Daisy Kato
Genieten tijdens 'De Nacht'

Op stap met Daisy & Kato

Expo Festival

Daisy & Kato tijdens 'De Nacht'

De Nacht, een 24 uur durende bruisende cocktail van muziek, dans, beeld, performance, theater en zoveel meer in d’ Academie Beeld, d’ Academie Podium en het Cultuurcentrum, is een niet te missen afspraak voor cultuurminnend Sint-Niklaas. Zo denken ook Daisy Beyens (50) en haar dochter Kato Selis (19) uit Stekene erover. Het is de derde keer dat ze er komen en ze voelen er zich als vissen in het water. Je vol enthousiasme onderdompelen in een zee van creativiteit is hen op het lijf geschreven.

Daisy kreeg in haar jeugd pianoles van Koen Dejonghe in de Sint-Niklase muziekacademie en deed daarna regentaat muziek in het Lemmensinstituut in Leuven. Nu is ze leerkracht muziek in het beroeps- en technisch onderwijs in het GITOK in Kalmthout. Begeesterend vertelt ze over de jongeren waarmee ze samen muziek maakt. Ze probeert bij hen de interesse voor muziek aan te wakkeren en hen ook wat meer zelfvertrouwen te geven.

Dochter Kato is uit hetzelfde hout gesneden. Zij ging naar de academie voor schone kunsten in Stekene en volgt nu aan de Arteveldehogeschool in Gent de nieuwe studierichting ‘project kunstvakken’. De keuze voor deze studierichting is een logisch gevolg van haar engagement in ‘Jonge Helden’, een organisatie die jeugdkampen organiseert waarin kinderen van 6 tot 12 jaar in een artistieke rollercoaster belanden waarin ze naar hartenlust kunnen experimenteren en fantaseren met muziek, beeldende kunst en theater. Haar droom is om na haar studies ‘beeldend theater’ te maken met jongeren die zich in een sociaal en economisch moeilijke situatie bevinden.

 

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer