Dansers dansen in popcorn-stijl
Dansers dansen in popcorn-stijl
Erwin Lens, popcorndj

Ook ’s avonds een echt vakantiegevoel op dat pleintje.

Gratis Sint-Niklaas zomert

Sinnekloas Danst test ook dit jaar het ritmegevoel van de Sint-Niklazenaar. Van 3 juli tot 28 augustus kan je elke woensdagavond je dansbenen bovenhalen op het Sint-Nicolaasplein. Initiaties van verschillende dansstijlen sleuren ieder muurbloempje naar de dansvloer. Popcorn, lindy hop, linedance, salsa of swing? Wij tonen je de juiste moves!

Of het een warme en zonnige zomer wordt, valt niet te niet voorspellen. Maar op het Sint-Nicolaasplein zal het sowieso elke woensdagavond hoogzomer zijn. In een mooi decor met palmbomen, sfeerverlichting en gezellige terrasjes kun je je er in een ontspannen sfeer aan een dansje wagen. Een van de dansgroepen die er zowat elk jaar het beste van zichzelf komt geven, is vzw Popcornoldiemusic uit danscafé Zeppos in Sint-Pauwels, genoemd naar de gelijknamige discotheek de Popcorn uit Vrasene die tot 2004 dansliefhebbers uit het hele land naar de Kriekelaarstraat trok. “Ik denk dat ik er zelfs al op de allereerste editie van Sinnekloas Danst al bij was," vertelt dj Erwin Lens. “Als de sfeer echt goed zit, de zon nog wat schijnt en de temperaturen nog boven de 25 graden zitten, hangt er echt een vakantiegevoel op dat pleintje. Ik herinner me memorabele avonden met tientallen dansers en nog veel meer kijklustigen op de terrasjes.”

Eenvoudige dans

Hoewel de geroutineerde dansmeester en dj er uiteraard alles aan doet om iederéén te laten bewegen. “Ik merk dat mensen die podiumvrees hebben eerst wat afwachten, tot de dansvloer volstaat, en er dan tussen sluipen. Vaak spreek ik hen even aan en leg ik of dansleraar Mo de drie basisbewegingen van Popcorn uit. Want eigenlijk kan iedereen die dans. Het is een trage swing. Op zes uur heeft iedereen hem onder de knie. En van zodra dat lukt, zien we blije gezichten. Want met twee dansen blijft toch altijd leuker dan op je eentje wat staan springen.”

Zotte Popcornfeestjes

Wie al even wil oefenen voor Sinnekloas Danst op 24 juli de popcorn introduceert, kan terecht bij vzw Popcornoldiemusic in de Potterstraat in Sint-Pauwels. Daar geven ze elk weekend wel een dansfeest en kan je op dinsdagavond van 20 tot 23 uur op je eigen tempo de Popcorn onder de knie krijgen. “Het publiek is meestal tussen de veertig en de zeventig. Vaak zijn het mensen die de opmars van die dans in hun jeugd hebben meegemaakt en de bijhorende muziek nog altijd de beste vinden, weet Erwin, die al zijn hele leven Popcornplaten verzamelt. “Toen de dancing nog draaide, waren er elke zondagnamiddag zotte Popcornfeestjes. Met honderden mensen, een uitgelaten sfeer en ook wel wat drank. Ik herinner me nog er geen plateaus met pintjes werden rondgedragen, maar hele bakken (lacht). Soit, als we al een beetje van die sfeer kunnen transporteren naar Sinnekloas Danst, wordt het ook dit jaar een onvergetelijke editie!”

Social media sharing

Zomer op het plein

Op het Sint-Nicolaasplein kan je steeds terecht voor een terrasje, maar tijdens de zomermaanden wordt het er pas echt gezellig. Extra sfeerverlichting én enkele palmbomen zorgen voor een heerlijk zomers gevoel, de hele zomer lang. Meteen ook de ideale setting voor een feestje. Elke woensdagavond kan je er dansen en elke donderdagavond is er een optreden.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer