Marijke De Vuyst in Pand 42
Marijke De Vuyst in Pand 42
Marijke De Vuyst

Momenteel ben ik helemaal zot van nieuwkomer 'Sis & Stories'

Genieten

Vijf jaar geleden verliet Marijke De Vuyst de Gentse Strop voor de Sinaaise velden. Aangezien enkel de liefde haar bond, besloot ze een origineel - en vooral plezierig - inburgeringstraject op te starten en het Waasland tot de kern te doorgronden. Met haar blog 'Hipste adresjes van het Waasland' heeft ze ondertussen de harten van menig inwoner veroverd én weet ze als geen ander de weg naar de nieuwste hotspots te traceren.

"De streek mag hier best trots zijn op z'n ondernemers en creativiteit."

"Toen ik in het begin over mijn nieuwste hobby vertelde, keken de mensen - zelfs de Waaslanders - me wat raar aan. 'Hippe adresjes, bestaan die hier dan?', was zo wat de teneur. Ik kende ook alleen maar het Shopping Center en de Siniscoop, maar diep vanbinnen wist ik dat het Waasland meer te bieden had'', lacht Marijke. "Ik ging op zoek op Facebook, Google en in de foldertjes die in de bus vielen. Hippe adresjes bleken niet zo moeilijk te vinden, de streek mag hier best trots zijn op z'n ondernemers en creativiteit."

Onderwerpen op maat

"Naarmate de blog groeide, heb ik de inhoud ervan steeds meer op mijn eigen leven kunnen afstemmen. En dat maakt het extra leuk. Anderhalf jaar geleden ben ik getrouwd en alle voorbereidingen die in het Waasland gebeurden, heb ik er uitgebreid gedocumenteerd. Nu ik zwanger ben van mijn tweede kindje staat er een overload aan geboortelijsten en babyspullen op. Soms benaderen zaken me ook zelf, maar ik spring alleen op de kar als ik me kan vinden in hun boodschap. Die keer dat een firma met sectionale poorten een mailtje stuurde, heb ik vriendelijk bedankt", grapt ze. 

Kijken naar grootsteden

"Momenteel ben ik helemaal zot van een Belseelse nieuwkomer. 'Sis & Stories', gerund door twee ambitieuze zussen, heeft een heel fris aanbod kleding, schoenen en grappige cadeautjes. Als ik daar niet rondhang, ben ik te vinden bij restaurant Nova op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Altijd een gemoedelijke sfeer en het eten is verzorgd en puur van smaak. De laatste tijd zijn er trouwens heel wat toffe zaken bijgekomen. Hippe koffie- en ontbijtbars vind je nu echt niet meer alleen in Antwerpen of Gent. Denk maar aan Soep & Zoet, Arketto of Biko. Soms mis ik wel gezonde takeaway die je ’s avonds kan ophalen. Als alternatief voor frieten en gewone pizza. Ik zie die trend opkomen in grootsteden, met gezonde pizza’s en leveringen aan huis van klaargemaakte maaltijden. Binnenkort ongetwijfeld ook bij ons!”

www.hipstewaasland.be

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer