Leen en haar kindjes met de fiets in de Stationsstraat
Leen en haar kindjes shoppen graag lokaal in de Stationsstraat
Leen De Clercq

Lokale handelaars weten wie je bent, geven het beste advies en pushen niet om die aankoop er toch maar door te krijgen

Winkelen

Het jaarlijkse R-Oh-de Loperweekend op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 lokken ongetwijfeld veel volk naar de stadskern, maar zo’n winkelweekend hoeft echt niet de enige reden zijn om af te zakken naar het stadscentrum. Leen De Clercq, fervente fan van lokaal shoppen, wijst de weg!

Steeds meer mensen kiezen voor een shopbeleving met lokale inslag. We willen winkels met een persoonlijke toets, zonder opdringerig verkooppersoneel en mét een authentiek karakter. Net daarom is Leen zo vaak in de stadskern te vinden. Met haar drie dochtertjes op de fiets trekt ze met de regelmaat van de klok naar de mooiste en origineelste Sint-Niklase winkels. “Als Sint-Niklazenaar vind ik het niet meer dan normaal dat ik mijn stad, en dus ook de lokale handelaars, zo veel mogelijk steun. Ik hoef daarvoor geen megalomane aankopen te doen, alle beetjes helpen”, vertelt Leen (34). “Niets zo leuk als een winkel binnenstappen en de persoon achter de kassa herkennen. Lokale handelaars weten wie je bent, geven het beste advies en pushen niet om die aankoop er toch maar door te krijgen.”

Verse koffiebonen

“Ik zou evengoed mijn koffie in de supermarkt kunnen kopen, maar ik haal er plezier uit om mijn eigen mengsel te kiezen bij delicatessenwinkel Van Poeck en met de geur van vers gebrande koffiebonen in mijn neus weer naar huis te fietsen. Onlangs kocht ik bij Welp een roze regenjas voor onze oudste dochter. Een superknappe jas, oké, een beetje duurder, maar kwalitatief dik in orde én hij zal ongetwijfeld lang genoeg meegaan om door te geven aan de jongste dochter”, lacht Leen met een blik op haar jongste spruit. “Je moet je geld toch uitgeven dus waarom zou je het niet op lokaal niveau spenderen?”

Niche

“Ik herinner me nog hoe ik als kind met mijn papa elke zondag iets ging drinken in de Reynaertgalerij. De galerij heeft, samen met de Stationsstraat, een heftige evolutie doorgemaakt. Nu gaat het weer wat beter. Ik geloof echt in nichewinkels die uitpakken met specialiteiten die ketens niet hebben. Het hoeft allemaal niet superduur te zijn, betaalbaar kan zeker ook, zolang het maar persoonlijk en authentiek is.”

Social media sharing

R-Oh-de Loperweekend 2019

Kom langs op het R-Oh-de Loperweekend op zaterdag 15 en zondag 16 maart 2019! De lokale handelaars in de stadskern rollen de rode loper voor je uit. Ontdek de nieuwe lente- en zomercollectie en laat je verwennen door tal van kortingen en extraatjes. Combineer je winkelbezoek met één van de vele activiteiten die ook op het programma staan. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer