Interieur van Balls & Glory in Sint-Niklaas
Balls & Glory in Sint-Niklaas
Emanuel Durinck

“Lange tafels verhogen het community gevoel in onze Sint-Niklase Balls & Glory”

Foodies

Wie fan is van de ovengebakken gehaktballen van chef Wim Ballieu hoeft binnenkort de stad niet meer uit. In de Sacramentstraat opent op 11 juni een Sint-Niklase vestiging van het bekende Balls & Glory-concept. Na tien jaar leegstand zit er nieuw leven in het monumentale pand met gele gevelsteentjes.

Ooit was het de thuisbasis van de legendarische nachtclub Vienna, maar de laatste tien jaar blonk het statige pand in de Sacramentstraat vooral uit in desolaatheid. Daar besloten Kevin Verlaeckt van Yxilon en Johan Krijgsman van ERA Wonen iets aan te doen. “Ik heb dit altijd een prachtig gebouw gevonden dus toen het op de markt kwam, zag ik potentieel. We maakten een analyse van de juiste invulling en kwamen uiteindelijk bij Wim Ballieu terecht, die na een paar milde overtuigingspogingen ook overtuigd was van Sint-Niklaas als nieuwe uitvalsbasis voor Balls & Glory”, vertelt Johan. “Binnenin was het een complete bouwval, maar met de hulp van King George zijn we zijn erin geslaagd om er de juiste look & feel aan te geven en het pand  in zijn oorspronkelijke ‘glory’ te herstellen.”

Local hero

Het gelijkvloers werd opgesmukt met gerestaureerd parket, een serre, een open keuken en lange tafels die het community gevoel verhogen. De eerste try-out moest niet alleen de laatste technische foutjes uit roulement halen, maar ook testen in hoeverre het team al op elkaar is ingespeeld. Shopmanager is Emanuel Durinck, bekend in de stad als buurtwerker en drugpreventiewerker. “Ze zochten een local hero met een uitgebreid netwerk. Ik vul die plaats met graagte in”, lacht Emanuel. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een succesverhaal wordt. Ik heb een tijdje meegedraaid in de vestigingen in Brussel en Gent en heb gezien hoe divers het publiek is: studenten, maar ook zakenlui die op zoek zijn naar een snelle en gezonde lunch. Je kan hier op twintig minuutjes weer buitenstappen met een gezond gevulde maag.”

Van farm to table

Ook Wim Ballieu ziet de komst van zijn vijfde vestiging met blijdschap tegemoet. “Van farm to table, dat is zowat het opzet van Balls & Glory”, legt Wim uit. “Ik ben opgegroeid in de slagerij van mijn ouders. Daar leerde ik het belang van de korte keten en van de zelfstandige die dichtbij zijn klanten staat. Die opvatting combineer ik met mijn tien jaar ervaring in de gastronomische catering: supersnel, eenvoudig en gezond eten in een mooi en ruim interieur.” De andere vier vestigingen zijn terug te vinden in grootsteden zoals Gent en Antwerpen, maar ook in centrumstad Sint-Niklaas ziet hij voordelen. “Ik ken de stad al een tijdje. En ik heb het gevoel dat er alsmaar meer jonge mensen blijven hangen. Belangrijk, want we mikken op een breed doelpubliek. En ik heb uiteraard ook het volle vertrouwen in het team. Ik geloof echt in dat lokaal verankerd ondernemerschap. ‘We have the balls, you bring the glory!’, zeg ik altijd (lacht).”

Praktisch

Balls & Glory
Sacramentsstraat 2 
9100 Sint-Niklaas 

Open van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 21 en op zaterdag van 11 tot 22 uur. 
Gesloten op zondag.

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer