Begijn Le Bleu
Begijn Le Bleu

Ik zoek graag de natuur en de stilte op in Puivelde en Sinaai.

Wandelen

De favoriete plekjes van Cabaretier Begijn le Bleu (Timothy Begijn)

1) Art deco-ingang Broederschool, Nieuwstraat

"Dit vind ik absoluut één van de mooiste plekjes van de stad. Die glas-in-lood-ingang van de Broederschool is magistraal, zeker met het zonlicht erop. Die monumentale deur en de gevel zijn al impressionant, maar dan volgt nog de inkomhal met het glaswerk in die typische art deco-kleuren. Fantastisch."

 

2) Prins Albertstraat en Regentieplein

"In de Prins Albertstraat, de vroegere confectiestraat, zijn er enkele leuke winkeltjes bijgekomen, met een combinatie van tweedehands, curiosa en textiel. Toffe winkels waar mijn dochters en vrouw terecht kunnen, maar waar ikzelf ook wel eens graag rondneus. Ik zie er jonge, alternatieve mensen die met een persoonlijke toets voor een eigenzinnig, charmant aanbod zorgen. En op het Regentieplein vlakbij is er horecazaak De Kantine, ook een mooie plek."

 

3) Museumpark

"Ik merk dat er soms kritiek is op de beelden in de stad, maar ik vind ze een grote meerwaarde. En voor mij is het Museumpark een heel bijzondere plek om nog meer kunst te brengen, naast het bestaande, roodkleurige kunstwerk van Wim Maes. Een mooi begin, dat nog een vervolg mag krijgen."

 

4) Stilte in Sinaai

"Ik zoek graag de natuur en de stilte op, waarvoor ik de stad even ontvlucht en heel graag naar Puivelde en Sinaai trek. Daar zijn nog bossen, er is het stiltegebied en er liggen mooie fietspaden. Perfect om even tot rust te komen."

 

5) The Redeemed Christian Church of God, Nieuwstraat

'The Redeemed Christian Church of God': een bijna onbekende, maar wel een fantastische plek die ik onlangs heb ontdekt. Het is een soort kerkje dat wordt opengehouden door Afrikaanse Sint-Niklazenaren. Het heeft geen enkele esthetische waarde, maar het mooie is dat dit iets typisch is voor een stad. Je verwacht het er totaal niet, maar er blijkt gewoon een gemeenschap te zitten. In die ruimte is er elke zondag een viering, met wel 200 mensen, waar muziek wordt gemaakt en samen gevierd. Ik ben niet gelovig, maar dit was een ontdekking voor mij."

 

 

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer