Meisjes wachten hun beurt af bij de grimeur
Vriendinnen Kato en Calypso tijdens een strandnamiddag op De Ster

Er hangt een ontspannen sfeertje op De Ster en het uitzicht geeft me rust

Zomerpret

Recreatiedomein De Ster is het vakantie-eilandje in het groen dat eigenlijk alles biedt waar een mens naar snakt in de zomer: strand, natuur en lekker eten. Op zonnige dagen – een understatement de voorbije weken – is De Ster dan ook een trekpleister van jewelste.

Tijdens de hittegolf werd het aantal mensen dat toegelaten is op De Ster tijdelijk beperkt tot 3000, kwestie van coronamaatregelen te allen tijden te kunnen handhaven. Wij brengen een bezoek op een hete dinsdagnamiddag. Het is gezellig druk, maar het gevoel van open ruimte overheerst nog steeds. Parkingplaatsen te over onder de koele bomenrijen, en aan de kassa staat slechts een korte wachtrij. Op het strand genieten gezinnen, koppeltjes en vrienden van een staycation of van een snipperdagje in vakantiemodus.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Calypso en Kato poseren op het strand

Groene bubbel

Vriendinnen Kato en Calypso kozen voor een strandnamiddag om na lang nog eens bij te babbelen. “Ik heb negen maanden in het buitenland gezeten. Twee maanden in Thailand en zeven maanden in Nepal”, vertelt Calypso. “Toen het coronavirus uitbrak heb ik ervoor gekozen om geen repatriëringsvlucht te nemen. Ik verbleef bij een Nepalees gastgezin en voelde me daar best wel veilig. Maar toen ik in juni besloot terug te komen, was het een uitdaging om een terugvlucht te vinden. Maar het is gelukt (lacht). Het was wennen om die mooie junglegebieden en vergezichten op te geven en opnieuw in een gebetonneerd landschap te zitten. Daarom onze afspraak in deze groene bubbel. Er hangt hier een ontspannen sfeertje en het uitzicht geeft me rust. Kato en ik kennen elkaar al tien jaar. Quality time in ideale omstandigheden was hoognodig!”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Christophe helpt zijn dochtertje Nona op de katrolbaan

Facebook-updates

De middagzon zit ondertussen verscholen achter een paar welgekomen wolken. Het weer is laf en zwoel, enkel een frisse duik in het water biedt soelaas. Dat is jammer genoeg even geen optie voor Zwijndrechtenaar Christophe, die zich in de speeltuin in het zweet werkt voor zijn dochter en een vriendinnetje. “De katrol is populair vandaag”, lacht de jonge papa. “Om de kinderen de kans te geven alle attracties uit te proberen waar ze zin in hebben, zijn we hier al van ’s morgens vroeg. We hebben op voorhand de bezetting gecheckt op de Facebookpagina van De Ster. Echt wel handig dat ze dat ze regelmatig meegeven hoeveel plaats er nog is.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lince en Nona

Waterpret

De kinderen sjeezen ondertussen voor de zoveelste keer de katrolbaan af. Tussendoor blikken ze even terug op hun grootste avontuur van de dag. “Het Aquapark! Dat was echt tof”, giechelen Nona en haar vriendinnetje Lince. “We hebben op balken geklommen en in een springkasteel op het water gestaan. Spannend, maar wel moeilijk!” Het gezin trekt binnenkort naar Kretaanse stranden. Allicht een iets exotischere locatie, maar voor de thuisblijvers is een weldadig dagje strand in het Waasland het perfecte antwoord op een vermoeiende hittegolf.

Voetbad

Op weg naar – als we de recensies van de allerkleinsten mogen geloven – topattractie Aquapark, wandelen we voorbij Komeet. De beachclub waar ze met plezier de hongerigen spijzen en de dorstigen laven, staat op de website te lezen. Je kan er genieten van een assortiment ijsjes, snacks en salades. De lokale economie steunen doe je al zittend op het groene terras, onder een parasol of in een bootje. “Een geslaagde zomerbar”, vindt Yvette uit Stekene, die met een Cornetto in de hand en een Kriek op tafel de hittegolf bedwingt. “Een voetbadje. Dat ontbreekt nog!”, roept ze lachend terwijl we voorbij wandelen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Joelle en Tom met hun kinderen Lotte en Lars

Energiebommetje

Aan het ondertussen befaamde Aquapark vinden we Lotte en Lars die samen met hun ouders geduldig zitten te wachten op hun beurt om de drijvende vlotten te beklimmen. Netjes in een zwemvest gehesen, kijken ze naar de kinderen die zich uitleven in het drijvend springkasteel. “We hebben al op het strand gezeten en de speeltuin onveilig gemaakt, maar de grootste droom was toch dit spektakel”, lacht mama Joelle. “Lars kijkt er al heel de zomer naar uit. Hij is geen wildebras, in tegenstelling tot zijn jonger zusje, maar ik voorspel een energiebommetje zodra hij in het water zit.” Het koppel uit Beveren zou normaal gezien een paar weken in Turkije verpozen, maar vervangende daguitstapjes blijken net zo fijn. “De Efteling bleek een schot in de roos, maar niets zo fijn als waterpret in de zon.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Aya en Masilya met hun familie

Terug naar school

Even verderop zitten twee meisjes uit Willebroek met hun familie te picknicken onder een boom. “Het water is hier perfect! Lekker opgewarmd en aan de kant van het strand niet te diep”, vertellen Aya en Masilya terwijl ze een sandwich smeren. “Dagen zoals vandaag maken de zomervakantie echt supertof. We zijn al eens met de familie naar Rosendaal en Breda geweest, en een paar keer naar De Schorre. Hier zijn we voor de eerste keer, maar terugkomen doen we zeker!” Of de meisjes spijt hebben nu de zomervakantie bijna op haar laatste benen loopt? “Nou nee, we kijken er eigenlijk echt naar uit om opnieuw naar school te gaan. We hopen er alleszins op, want met dat stom coronavirus weet je nooit. Eigenlijk best wel gek dat we dit zeggen. Had je ons die vraag vorig jaar gesteld was het antwoord net iets minder positief geweest”, lachen de meisjes.

Check zeker samenster.be om te bekijken welke activiteiten De Ster op de planning heeft staan. Wat dacht je van Zumba Sundays, een stiltewandeling of een cursus ‘schrijven in de natuur’? Voor de kleintjes zijn er ook fijne activiteiten, zoals de stermeermindag op 22 augustus.

Je kan ook in alle rust op je eentje baantjes trekken of het yogapad volgen. Je vindt er sowieso wat je nodig hebt!

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer