Tifre
Kelly Van Landeghem

De troeven van Sint-Niklaas

"Volgend jaar bestaat ons bedrijf Tifre twintig jaar. We zijn al vroeg gestart, als jonge twintigers, eerst in bijberoep zelfs. Soms zijn mensen wel eens verbaasd dat Tifre geen familiebedrijf is, met ons als de volgende generatie. Maar zo is het niet. Mijn man Frederik Smet en ikzelf hebben dit bedrijf uit de grond gestampt. We zijn gestart in Beveren, maar door plaatsgebrek zijn we vier jaar geleden naar Sint-Niklaas verhuisd, naar het Industriepark-West. We zijn heel blij met die stap. Sint-Niklaas heeft een héél goeie ligging, met alle invalswegen vlakbij. We draaien hier meteen de snelweg op. En dit is ook een heel ondernemende stad, waar je je als ondernemer echt welkom voelt. Bovendien loopt het hier voor ons ook vlotter om de juiste medewerkers aan te trekken. Door de verhuis naar Sint-Niklaas hebben we technische profielen kunnen aantrekken die anders niet de stap naar ons hadden gezet, omdat Beveren toch niet voor iedereen zo evident blijkt. Ons personeelsbestand is in die vier jaar tijd verdubbeld. En zowat tachtig procent van die nieuwe medewerkers komt uit groot Sint-Niklaas. Het is fijn dat heel wat van onze medewerkers dicht bij huis werken en met de fiets naar het werk kunnen komen. Onze groei is dus heel sterk gelinkt aan de ligging van ons bedrijf."

 

"We doen voornamelijk renovatieprojecten voor particulieren. Ons doelpubliek bestaat vooral uit mensen die willen verbouwen, maar liever niet zo'n groot renovatieproject in eigen handen nemen omdat daar heel wat bij komt kijken. Zo'n hele verbouwing coördineren en aannemers zoeken, dat is niet evident. Wij 'ontzorgen' onze klanten, in het hele renovatietraject, van a tot z. Onze klanten hebben bij ons één vaste contactpersoon, waar ze met al hun vragen bij terecht kunnen. Er is telkens ook één vaste werfleider. Wij hebben 45 mensen in dienst, van schrijnwerkers en dakwerkers tot een elektricien, een bezetter en een loodgieter. Op die manier zijn er bij renovatieprojecten niet tal van verschillende aannemers betrokken. Voor de hele verbouwing, het totaalplaatje, hebben we alle expertise in huis. Dat biedt vertrouwen en neemt vele zorgen bij klanten weg."

 

"In deze stad voelen we als bedrijf veel waardering. Dan vind ik het ook logisch dat we iets terugdoen voor de gemeenschap. En daarom werken wij bijvoorbeeld heel graag mee aan sociale tewerkstellingsprojecten met de VDAB en hebben we tablets geschonken aan kinderen uit kwetsbare gezinnen in de coronaperiode. We vinden dat iederéén kansen verdient. Op onze manier proberen we als bedrijf daartoe bij te dragen, en misschien inspireert dat ook andere bedrijven om lokaal die maatschappelijke rol op te nemen."

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer