Bow & Arrow tijdens een repetitie
De leden van Bow & Arrow
Jan Rodts, drummer van Bow & Arrow

De pleinconcerten zijn er altijd boenk op!

Concert Gratis Sint-Niklaas zomert

Bow & Arrow, de meeste bekende coverband uit Sint-Niklaas en verre omstreken, breit ook dit jaar een ongetwijfeld explosief einde aan de pleinconcerten op het Sint-Nicolaasplein. De vijfkoppige band rekent op zijn vaste fanclub, mooi weer en elastieken dansbenen.

Van 4 juli tot 29 augustus steekt elke week een andere band het vuur aan de lont van de jaarlijkse pleinconcerten. De afsluiter is voorbehouden voor Bow & Arrow, een coverband die in 1995 boven de doopvont werd gehouden en sindsdien op menig podium is terug te vinden. Deze zomer vind je hen onder meer terug op het openluchtpodium van het Sint-Nicolaasplein. Een toplocatie, zo blijkt. De groep speelt er het liefst op een zwoele zomeravond, met de ondergaande zon die nog even weerkaatst tegen de kerktoren, en vooral met veel volk. “Ik veralgemeen niet graag, maar wat de pleinconcerten betreft, is het er altijd boenk op”, zegt drummer Jan Rodts. “Vorig jaar was een topeditie. Iedereen had zijn dansbenen bij. Hoe later het werd, hoe meer volk erbij kwam. Goed weer doet natuurlijk veel, maar zelf bij killig Belgisch zomerweer, laten we de nodige warmte op het publiek los.”

Mooie akoestiek

Ook vorig jaar stond de vaste, doch niet-officiële fanclub van Bow & Arrow klaar om ook de decibels vóór het podium de hoogte te laten inschieten. “Wat bijzonder fijn is. Zeker tijdens de pleinconcerten. De akoestiek zit daar echt heel goed, maar hoe meer volk er staat, hoe beter het klinkt. Dan is er minder galm aangezien het geluid niet op de hoge muren weerkaatst. Dus kom ook dit jaar met zo veel mogelijk, zou ik zeggen (lacht).”

Meeslepende sets

Wie nog twijfelt om 29 augustus aan te duiden in zijn agenda, kan met onderstaande vast wel overtuigd worden. “Het klinkt misschien wat ijdel, maar als Bow & Arrow op het podium staat, is er altijd sfeer. Ik denk dat onze meeslepende sets en onze charismatische zanger Nico de belangrijkste trigger zijn. We spelen vooral Studio Brusselmuziek, oud en nieuw. Van zware rock tot mooie ballads. Denk aan Radiohead en Snow Patrol, maar evengoed aan Rage Against The Machine, The Beastie Boys en Queens of the Stone Age. We steken graag dynamiek en afwisseling in onze sets. We vlammen meteen vanaf het eerste nummer, om dan even af te wisselen met wat zachtere nummers, maar niet voor lang. Uptempo is ons ding.” Elk jaar past de band die setlist wat aan. “Hoewel we nooit afbreuk doen aan vaste waarden die altijd gesmaakt worden. Living Room van Red Zebra is er zo eentje. Stelt nooit teleur!”

Verjonging

Of die nummers dan klinken zoals het origineel? “Soms wel, soms niet. We leggen er vaak onze eigen accenten in. Van zeemzoeterige liedjes maken wij stevige rocknummers. Verjonging helpt ons daarbij. Eind vorig jaar is onze 79-jarige bassist Etienne opgevolgd door een jonge knaap van dertig jaar. Nu kunnen we opnieuw alle registers opentrekken, hoewel de tijd van de echt waanzinnige optredens, met vrouwen die hun T-shirt omhoog trekken, al even achter ons ligt. Zelf nooit meegemaakt, jammer genoeg (lacht).”

Desalniettemin, de moeite om op 29 augustus naar het Sint-Nicolaasplein af te zakken!

Social media sharing

Zomer op het plein

Op het Sint-Nicolaasplein kan je steeds terecht voor een terrasje, maar tijdens de zomermaanden wordt het er pas echt gezellig. Extra sfeerverlichting én enkele palmbomen zorgen voor een heerlijk zomers gevoel, de hele zomer lang. Meteen ook de ideale setting voor een feestje. Elke woensdagavond kan je er dansen en elke donderdagavond is er een optreden.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer