Vader en twee zoons tijdens Goalski
Drie vriendinnen tonen hun Belgische sjaal tijdens Goalski
Fans drinken frisdrank tijdens Goalski
Nand, 11 jaar

De eerste keer dat ik zo'n belangrijke wedstrijd live zie

Festival Sint-Niklaas zomert

Voetbalvreugde met Goalski

De zenuwslopende thriller België-Japan werd ook op het Heymanplein met adrenaline doorlopen argusogen gevolgd. De vierde editie van Goalski, een initiatief van vzw Hemelrijk, bewees nogmaals dat voetbal richting gezamenlijke, waanzinnige vreugde stuwt.

Vanuit alle windrichtingen kwamen hoopvolle Rode Duivels-fans aangewaaid op het Heymanplein. Met tricolore pruiken en lipstick op de kaken waren ze klaar om hun nationale helden naar de overwinning te schreeuwen. Wat eerst een zompige wedstrijd leek, groeide uit tot een thriller waarbij menig griezelfilm in het niets verzinkt. Fellaini, Vertonghen en Chadli zorgden voor brood en spelen.

"Als papa meekijkt maken de Belgen altijd veel goalen"

Pronostiekenpret

Verschillende pronostieken werden geopperd, maar uiteindelijk zat één van de jongste supporters er het dichtste bij. "Ik gok op 3-1. Waarom? Geen idee, een gevoel!", lacht de 11-jarige Nand vlak voor het begin van de wedstrijd. "Plus, als papa meekijkt maken de Belgen altijd veel goalen. Hij zou beter wat meer kijken", grapt hij. Nand ging samen met zijn broer en papa naar de wedstrijd. "De eerste keer dat ik zo'n belangrijke wedstrijd live zie, tussen al die mensen. Ik speel zelf bij SK Sint-Niklaas, een wedstrijd als deze vind ik echt razend spannend."

Sushi

Stiekem had zowat iedereen wel vertrouwen in de Belgen. "Oké, die Japanners zien er kleine, maar snelle mannetjes uit. Maar toch denken we dat 2-1 haalbaar is", opperden Sophie, Julie en Hanne.

Uiteindelijk deed onze ploeg méér dan van hen verwacht werd en hakten ze Japan in de pan. "En dat terwijl zij bijna sushi van ons hadden gemaakt", grapt een met pintjes beladen fan.

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer