Drie generaties foto Delro in Sint-Niklaas

Delro

Drie generaties foto Delro in Sint-Niklaas

"Al drie generaties bestaat deze fotowinkel. Mijn grootvader Jozef startte in 1949, mijn vader Jozef volgde hem op en nu doe ik het. Intussen gaat deze fotowinkel al meer dan zeventig jaar mee, op hetzelfde adres", vertelt Karel Delro (56). Foto Delro is nog de enige fotowinkel in Sint-Niklaas. "We zijn lange tijd de kleinere fotowinkel geweest, in vergelijking met een aantal grote winkels in de stad. Maar wij zijn overgebleven. Het kan soms raar lopen. De hele digitale omwenteling heeft de wereld op zijn kop gezet in de fotografie."

Foto Delro blijft het goed doen, dankzij een aantal mooie troeven. "De pasfoto's zijn heel belangrijk voor ons. We zitten dicht bij het stadhuis, dat is ons geluk en daar zijn we zeer gekend voor. Maar we doen alles nog, van studioreportages, portretten tot huwelijksfotografie. In de winkel zelf hebben we ook nog alles in huis wat met fotografie te maken heeft, van camera's en toebehoren tot fotokaders en albums. We proberen zo uitgebreid mogelijk te zijn. We hebben ook altijd alles zelf gedaan, van het ontwikkelen van foto's tot het afdrukken, zodat je een snelle service kunt leveren."

Foto Delro is snel in het digitale tijdperk gestapt, maar vergeet het verleden niet. "We combineren oud en nieuw. Veel mensen willen immers graag hun analoge archief digitaliseren, zoals dia's, negatieven en video's. En leuk is dat we nog elke week filmpjes ontwikkelen in de donkere kamer. Eigenlijk gebeurt dat weer meer en meer. Jonge mensen ontdekken opnieuw de analoge fotografie. Het zorgt een beetje voor een heropleving, zoals met vinyl."

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer