De Warmste Week in Sint-Niklaas

Warmste Week

De winterse, donkere weken tussen Sinterklaas en Kerstmis - dat zijn de dagen waarin we allemaal ons beste beentje voorzetten, ons hart laten spreken en ons inzetten voor de Warmste Week. De Warmste Week is een initiatief van radiozender Studio Brussel, waarbij luisteraars allerlei acties opzetten om een goed doel naar keuze te steunen en dit komen voorstellen op de radio. 

In Sint-Niklaas organiseren inwoners zo'n 150 verschillende acties om allerlei goede doelen te ondersteunen. Hier vind je een selectie: 

  • Sincity for life presents afterwork King George XXL: op vrijdag 7 december kan je van 17 uur tot in de vroege uurtjes terecht voor een afterwork met live-bands en dj’s, aangevoerd door StuBru-dj Sheridan. Feest mee, geniet van heerlijk eten en drankjes en waag je kans tijdens een exclusieve tombola met prachtige prijzen. De opbrengst van deze afterwork gaat naar Mobile School.
  • Celebrity Poetry Clash: Stijn Van de Voorde nodigt op zaterdag 8 december, van 20 tot 21 uur,  acht A-list celebrities uit voor een keiharde, maar vooral ook geestige en ontroerende wedstrijd in poëzie in de stadsschouwburg. Pedro Elias, Siska Schoeters, Tomas De Soete, Adriaan Van den Hoof, Thomas Huyghe, Sarah Vandeursen, Otto-Jan en Jonas Geirnaert dichten de ziel uit hun lijf voor de kunst, voor het publiek én voor het goede doel. De opbrengst van de avond gaat naar Lenteweelde (vzw De Steiger) in Belsele.
  • Poppentheater Oekedoeleke for life: Poppentheater Oekedoeleke bestaat 60 jaar. Bovendien heeft de huidige spelersploeg juist 20 jaar geleden het poppentheater overgenomen. Op zondag 23 december, van 10.30 tot 12 uur, brengt Oekedoeleke hun succesproductie 'Circus T.' in het Museumtheater (Zwijgershoek). De opbrengst van deze voorstelling schenkt Oekedoeleke integraal via Music For Life aan therapeutisch kinderdagverblijf 'Het Veer' in Sint-Niklaas.
  • Ook op de kerstmarkt op de Grote Markt (7-8-9 december) staan heel wat kraampjes die iets verkopen ten voordele van Music for Life. Je herkent ze aan het logo van de Warmste Week.
  • Ook tal van handelszaken en ondernemingen uit Sint-Niklaas dragen hun steentje bij aan de Warmste Week. Zo verzorgt Yogaloo op zaterdag 15 december een ‘Yoga 4 life’ in De Fabrieck, organiseert De Ruyte Kappers op vrijdag 21 december een afterwork, zamelt Petit Beau op zaterdag 22 en zondag 23 december centjes in voor het goede doel via een popcornverkoop en nemen de werknemers van Van Hoecke en Niko deel aan tal van solidariteitsacties. Ook Cinfit, Brainfreeze, Crossfit Gym Projects en Pand Zestien zetten hun beste beentje voor voor Music 4 Life.
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer