De favoriete plekjes van Mous Lamrabat

Mous

Wie is Mous Lamrabat?

Mous is fotograaf. Geboren en getogen in Sint-Niklaas. Zijn solotentoonstelling ‘Mousganistan’ loopt nog tot 24 maart in de Tentoonstellingzaal Zwijgershoek. Voor ons onthult hij zijn favoriete plekjes in de stad: 

Sint-Jansplein

“Dit is voor mij dé plek van mijn jeugd. Daar op het basketbalpleintje heb ik zoveel tijd doorgebracht. Dat heeft me ook gevormd. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt, zoals bijvoorbeeld Sean Dhondt. Dit plein zal voor altijd een bijzondere plek in de stad zijn voor mij.”

Collegestraat

“In het middelbaar ging ik naar school in de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. Heel wat vrienden en vriendinnen zaten in andere scholen. We spraken ‘s morgens voor school en ‘s avonds na school af in de Collegestraat, telkens met een hele groep. Dat was fijn, dat was echt een geweldige tijd. Als ik nu door de Collegestraat loop, beleef ik opnieuw mijn tienerjaren.”

Bar Marcel, Regentieplein

“Vroeger was er in dat horecapand De Kantine, nu heet het Marcel. Het is door die horecazaken dat ik dacht: ‘Het komt goed met Sint-Niklaas’. Ik vind dat een heel mooie zaak. Het heeft iets grootstedelijk ook. Ik woon nu in Gent, maar als ik in Sint-Niklaas ben, ga ik naar daar om met vrienden af te spreken. Voordien was het veel moeilijker om in Sint-Niklaas iets geschikt te vinden.”

Pitta Star, Plezantstraat

“Past dit in het lijstje? (lacht) Maar ik meen het, alle ‘credits’ naar die mannen van Pitta Star. Als ik naar Sint-Niklaas kom, passeer ik er áltijd. Ze hebben er de allerbeste pitta. Zelfs in Gent vind ik geen betere. Ik neem altijd de pitta mix, met een beetje ajuin, samoerai en curryketchup. Geweldig!”

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer