De favoriete plekjes van Karl Meersman

Karl Meersman

Wie is Karl Meersman?

Karl Meersman is illustrator, beelden kunstenaar, afkomstig en wonende Sint-Niklaas. Hij is bekend om zijn karikaturen en portretten die hij tekent voor Trends en Knack. Hij is één van de Culturele Ambassadeurs van onze stad. 

Manuvèl - Stationsstraat 95

“Een geweldige plek is dit: de combinatie van een wielercafé en een koffiehuis. Dit zou je evengoed in een stad als Kopenhagen kunnen aantreffen. Je ziet er een heel verscheiden publiek ook: van wielertoeristen tot mensen die tijdens hun pauze op het werk van een cappuccino genieten."

Biko - Sacramentstraat 3

“Dit vind ik nog zo'n toffe plek. Biko is een initiatief an twee jongedames. Het is volgestouwd met leuke objecten. Je kan er ontbijten en lunchen. Heel fijn dat je voor een ontbijt op zondagochtend niet meer naar Antwerpen hoeft. Het internationaal karakter spreekt me aan."

De Casino - Stationsstraat 104

“Dit is gewoonweg een heel fijne concertzaal, met een interessante, alternatieve programmatie. Je staat er ook heel kort bij het podium, wat een concert heel intiem maakt. Een plek om te koesteren."

De Foyer - P. Snoeckstraat 1

“Nog zo'n geweldige plek. Na een voorstelling blijf ik daar steevast graag nog even hangen. We hebben in de Foyer de receptie voor ons huwelijk gegeven. Ik heb er dus ook goeie herinneringen aan."

Puitvoetbos

"Dit bos is de plek van een aantal jeugdbewegingen, maar iederéén kan er terecht. Ik ga daar heel graag eens wandelen. Met de nodige ingrepen kan het nog veel meer een echt aantrekkelijke plek worden."

Meer lezen? Het Oh-magazine zit boordevol fijne nieuwtjes en weetjes over de stadskern van Sint-Niklaas

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer