gasballons-vredefeesten_1984
mensen-met-straatnaambordjes
gids-Sint-Rochushof
Johanna-en-Margaretha

Zomerse avondwandelingen

5 juli tot 30 augustus van
diverse locaties
Sint-Niklaas zomert Wandelen
Social media sharing

(Her)ontdek de stad

Tijdens de maanden juli en augustus kan je op donderdagavond deelnemen aan diverse thematische wandelingen. Hierin ontdek je Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten, met focus op 100 jaar einde van De Groote Oorlog.

Alle wandelingen starten om 19 uur en duren ongeveer 2 uur.
De vertrekplaats is verschillend en  wordt meegedeeld bij inschrijving.

Maximaal 25 deelnemers per wandeling.
prijs: 2,50 EUR per persoon per wandeling.

Deelnemen kan enkel na inschrijving en betaling.

Inschrijvingen: Toerisme Sint-Niklaas – Grote Markt 45 – 9100 Sint-Niklaas

Tel. 03 778 35 00 – toerisme@sint-niklaas.bewww.ontdeksintniklaas.be

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
Van oud naar nieuw (stadsvernieuwingsprojecten) - gids: Monique Suy- VOLZET

Vroeger parochiekerk en klooster, een oude schoolsite, fabriekspand, internaat …
Wat is de oorsprong en vaak rijke geschiedenis van al deze panden die 
sinds lang het uitzicht van de straten van onze stad bepalen? Dit alles kom je te weten tijdens een boeiende wandeling in een stadsdeel waar we vaak doorrijden maar zelden stilstaan.

Dries, Sinaai

Dries
Huizen met een verhaal in Sinaai - gids: Linda Schelfhout- VOLZET

Sinaai ontwikkelde zich rond de Dries uit de Frankische tijd met zijn majestueuze eik en wist doorheen de jaren z’n eigen karakter te bewaren. Geniet van de rust, de eenvoud, de groene ruimte en de bijzondere geschiedenis. Een geschiedenis die ademt uit de huizen rond de Dries.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
100 jaar Anton Van Wilderode - gids: Christel Cap- VOLZET

De beroemde Wase priester-dichter Cyriel Coupé, alias Anton Van Wilderode, gaf jarenlang les in Sint-Niklaas. Zijn brieven en rake literaire schetsen spreken van een grote liefde voor stad en streek. Familieleden en gidsen koppelden anekdotes en locaties aan elkaar tot een poëtische route.

Onze Lieve Vrouw Ten Bos-kerk, Nieuwkerken

Ten Bos 1
donderdag 26 juli: Begraven worden in Nieuwkerken - gids: Rik Dhollander- VOLZET

Wist je dat een edelman in Nieuwkerken een bastaardkind was en dat hij er tot op zijn graf aan twijfelde of hij wel naar de hemel kon? Wist je dat rijke Sint-Niklazenaren zich vroeger in Nieuwkerken lieten begraven omdat de grond er droger was? Wist je dat sommige Nieuwkerkenaren twee graven hebben. Wist je dat ruim 100 jaar geleden een Nieuwkerks pastoor, nog in leven zijnde, een prachtig graf liet bouwen voor zichzelf, maar dat hij er nooit in terecht kwam? Over deze en andere feiten verneem je alles op de rondleiding over de geschiedenis van het begraven worden in Nieuwkerken.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
Naar de oorsprong van de straten en hun namen - gids: Anita Morjaen- VOLZET

Wie was de persoon of welk verhaal schuilt achter de naam van de straat waar U woont of werkt? U verneemt het tijdens deze avondwandeling.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
Kunst in de stad - gids: Sandra Vancauwenberghe- VOLZET

Wandelend genieten van kunst – het kan nergens beter dan in Sint-Niklaas. Kunst in de Stad vzw brengt kunst naar de mensen: reeds veertig jaar lang wordt de open ruimte verfraaid en verrijkt met een indrukwekkend kunstpatrimonium. We ontdekken de mooiste parels en de kunstenaar achter het werk.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
100 jaar einde van De Groote Oorlog - gids: Ann Pieters-VOLZET

In de stadskern van Sint-Niklaas was De Groote Oorlog ooit heel tastbaar. Tijdens deze wandeling wekt de gids de gebeurtenissen van een eeuw geleden terug tot leven. Anekdotes en foto’s maken het pakkende verhaal concreet.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
Oude gevels, propere verhalen - gids: Marcella Piessens- VOLZET

Een wandeling met een ludieke insteek,  die deels in het Sint-Niklase dialect wordt gegidst, en de geschiedenis van de Grote Markt uit de doeken doet. Ook tal van oude uitdrukkingen, typisch voor de Wase hoofdstad, komen aan bod.
Een wandeling met een heel andere invalshoek.

Grote Markt, Sint-Niklaas

Grote Markt
Ballonwandeling - gids: Veerle Baert- VOLZET

Ze is er, een primeur: de eerste ballonwandeling! Een informatieve gidsbeurt met een culinair en technisch tintje, over de ziel van onze stad: “Ballonnen”. Hoe is dit Wase verhaal ooit begonnen? Een “luchtig” verhaal van 1784 tot heden, van vrede tot vrijheid.  En dat op de vooravond van de Vredesfeesten.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer