Zomer op het plein
Zomer op het plein

Zomer op het plein

21 juni tot 23 augustus
Sint-Nicolaasplein
Genieten Gratis Met kinderen Sint-Niklaas zomert

Een gloednieuwe speeltuin, zomerbeats op dinsdag, kinderanimatie 's woensdagsnamiddags, Sinnekloas danst op woensdagavond, pleinconcerten op donderdag, afterwork op vrijdag en familienamiddag op zondag. Het Sint-Nicolaasplein leeft deze zomer! Zomer jij met ons mee?

Social media sharing

Kwam je onlangs nog op het Sint-Nicolaasplein ? Dan zag je ongetwijfeld een prachtig speeltuig staan tussen de zonnige terrasjes. Met ‘Sinnekloas danst’  en  ‘de pleinconcerten’  is het Sint-Nicolaasplein al jaren veel méér dan een trefpunt voor jongeren. Een trouw publiek van muziek- en dansliefhebbers vindt er tijdens de zomermaanden haar gading op woensdag en donderdagavond. Met het nieuwe  speeltuig en tal van activiteiten vinden ook jonge gezinnen hun weg naar de sfeervolle terrasjes. Zo wordt het plein achter d’oude kerk deze zomer dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor iedereen die wil ontspannen in het hartje van de stad. Laat je mee verrassen door het programma dat de lokale horeca voor u in petto heeft:

  •  Zomerbeats op dinsdagavond
  • Met de kinderen of kleinkinderen in de zon op woensdagnamiddag
  • Sinnekloas danst op woensdagavond
  • Pleinconcerten met live muziek op donderdagavond
  • Afterwork met DJ's op vrijdagavond
  • Familienamiddag op zondag

De zomer op het plein wordt afgesloten met het laatste pleinconcert  op donderdag 23 augustus. Daarna maakt het plein zich klaar voor hét slotmoment van Sint-Niklaas zomert : de Vredefeesten.  Ontdek  het hele zomer- programma op www.sintniklaaszomert.be en hou deze website zeker in de gaten voor regelmatige updates over bands en activiteiten op het plein. Oh, kom maar eens ontdekken en genieten!

Zomerbeats op dinsdagavond

Op dinsdag 10 juli gaan de Parkies van start in het stadspark. Ook voor en na de Parkies kan Sint-Niklaas  op het Sint-Nicolaasplein genieten van een glaasje en speelt er sfeervolle muziek door de boxen. Hou de facebookpagina Zomer op het plein in de gaten om te ontdekken wanneer welke DJ jullie zal bekoren met zijn of haar zomerbeats. Ook tijdschema kan je daar zo snel mogelijk terug vinden. We kunnen alvast verklappen dat top-DJ TLP de dinsdagavondreeks  zal afsluiten op 21 augustus.

test

Met de kinderen of kleinkinderen in de zon op woensdagnamiddag

Een fijne speeltuin, extra kinderanimatie, een pannenkoek of een ijsje ? Op woensdagen tussen 14u en 17u  is het plein van de allerkleinsten. Wekelijks verrast de lokale horeca met een andere activiteit : van springkasteel tot ballonplooier, van kindergrimme tot klimmuur, van speelstraat tot waterpret.  Via de website facebook pagina 'Zomer op het plein' zie je wat er welke woensdag op het programma staat. Zoals op alle momenten in dit overzicht, wordt het plein autovrij gemaakt zodat bezoekers in alle rust en veiligheid kunnen genieten. Een luiertafel en microgolfoven om flesjes op te warmen staan ter beschikking van jonge ouders.

Sinnekloas danst op woensdagavond

‘Sinnekloas danst’ is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Elke woensdagavond vanaf 19u30 trekken tal van Sint-Niklazenaren hun dansschoenen aan en gaan ze los op de tonen van de muziek. Salsa, tango, lindy hop, popcorn of swing ? Elke week wordt een specifieke genre in de kijker gezet en wordt er dansinitiatie voorzien.  Nadienbarst een klein feestje los op de dansvloer en komt er een brede waaier aan dansmuziek aan bod. 

Sinnekloas danst

Live muziek op donderdagavond

Met de pleinconcerten staan de donderdagavonden al jaren in het teken van live muziek : publiekstrekkers als Alana Dante, The Smarties, The Romantics of Bow & Arrow zijn ook dit jaar weer van de partij. Het muzikale programma wordt verder aangevuld met live coverbands. Muziek vanaf 20u. 

21/6/2018          Alana Dante

28/6/2018          Geen concert owv WK voetbal

5/7/2018            Te bevestigen

12/7/2018          Te bevestigen

19/7/2018          Te bevestigen

26/7/2018          The Staff

2/8/2018            Dock & the Djivagos

9/8/2018           The Romantics First Edition

16/8/2018          Bow & Arrow

23/8/2018          The Smarties

Pleinconcerten

Afterwork op vrijdagavond

Wat is er beter om het weekend te starten  dan een glaasje drinken in de zon in  goed gezelschap? De lokale horeca zorgt dat er  hapjes of eetmogelijkheden aangeboden worden, vanuit de horecazaak, of  gast-foodtruck.  Plaats daar een DJ bij die weet in te spelen op het publiek  en het plaatje is helemaal compleet. Vanaf 29 juni, wekelijkse afterwork op het plein vanaf 16u30.

Afterwork

Familienamiddag op zondag

Zondagnamiddag wordt een aangename familienamiddag. Ook dan kunnen kinderen zich uitleven op de speeltuin. Tussen 15u en 17u wordt het nóg gezelliger met een uiteenlopend muzikaal aanbod : kleinere live bands, akoestische achtergrondmuziek of samen meezingen op populaire klassiekers voor jong en oud? Dat ‘Sinnekloas danst’ wisten we al, maar aan jullie om te bewijzen dat ‘Sinnekloas zingt’ een even groot succes wordt. Muziek  zal er zijn, de sfeer maken jullie!

WK voetbal kijken in alle rust?

Wie denkt aan zomer 2018 denkt uiteraard ook aan het WK voetbal. De matchen van onze Rode Duivels worden op groot scherm uitgezonden op het H. Heymanplein. Wie liever in een rustiger kader van de match geniet, kan het WK voetbal ook volgen via TV schermen bij de lokale horeca.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer