Vredefeesten 2019
Villa Pace 2019
Wereldmarkt 2019

Vredefeesten 2021

3 tot 5 september
Grote Markt
Gratis Met kinderen Concert Festival Foodies Geschiedenis Podium Zomerpret Sint-Niklaas zomert

In het weekend van 4 en 5 september zullen de Vredefeesten terug plaatsvinden. Er zullen terug ballonnen kunnen opstijgen. Laat je verleiden door lekkernijen vanop de wereldmarkt en geniet van muziek, kermis en straatanimatie in de stad.

Social media sharing

Het programma en de info van de vredefeesten kan u hier later terug vinden.

Neem gerust een kijkje op de website van de Vredefeesten voor meer info.

Villa Pace concerten en wereldmarkt

Wie Vredefeesten zegt, zegt muziek. Tijdens deze editie van Villa Pace verhuizen de podia van het Sint-Nicolaasplein naar het H. Heympanplein en Castrohof. Geniet in deze afgesloten festivalzone aan spetterende liveconcerten. 

Op de Vredefeesten-website lees je meer over hoe je Villa Pace coronaveilig kan bezoeken. 

Ballonfestival

Ballonnen zijn niet weg te denken tijdens de Vredefeesten. Dat is dit jaar niet anders, want ook deze keer zullen ballonnen de hemel boven onze stad kleuren. Vergeet zeker niet omhoog te kijken tijdens het Vredefeesten-weekend! 

De ballonnen zullen tijdens deze editie helaas niet vanop de Grote Markt opstijgen. Enkel de piloten en passagiers zullen weten waar de geheime opstijglocaties zijn. 

Terrazza

In de tuin van De Salons gaat Terrazza door. Geniet van klassieke matinees in een uniek kader.  

De acht blazersolisten van Frascati Symphonic verwennen je met een boeiende muziekprogramma, opgebouwd rond de absolute rockster uit de 18de eeuw, W.A. Mozart. 

Vier vriendinnen vormen Het Kirke Strijkkwartet, dat zijn naam te danken aan de Griekse tovernimf Kirke. Hun repertoire gaat van klassiek over tango tot pop. Zij brengen een frisse kijk op alle muziekgenres.  

BOOM fest

Het stadspark maakt plaats voor BOOM fest. Drie dagen lang de place to be om te feesten en profiteren van geweldige livemuziek. Camille Dhont zorgt voor “Vuurwerk” en Willy Sommers “laat de zon in je hart”. Ook Soulbrothers is van de partij. De band zorgt voor entertainment, plezier en straffe muziek.  

Op de Vredefeesten-website lees je meer over hoe je BOOM fest coronaveilig kan bezoeken. 

Animatie

Tijdens de Vredefeesten zorgen we het hele weekend lang voor animatie in de feestzone.  

Artiesten en kunstenaars brengen verwondering bij jong en minder jong met kinderanimatie, straattheater en muziek. De straattheaterartiesten zorgen ook ‘s avonds voor avondanimatie. Sfeer en ambiance in de stad, daar mag je op rekenen. 

Wereldmarkt

De wereldmarkt verhuist naar de Grote Markt binnen een afgesloten zone. Hier geniet je van heerlijke wereldkeuken en ontdek je uiteenlopende wereldinitiatieven.  

Ben je lid van een organisatie die graag deelneemt aan de wereldmarkt? Schrijf je nog in tot en met 15 augustus om bezoekers te verwennen met je wereldse lekkernijen en producten.  

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer