Vredefeesten
Vredefeesten
Vredefeesten
Vredefeesten

Vredefeesten

6 tot 8 september
Stadskern Sint-Niklaas
Met kinderen Festival Gratis Met rolstoel Sint-Niklaas zomert

De Vredefeesten zijn hét topevenement van de Stad Sint-Niklaas. Met de Grote Markt als unieke opstijgplaats voor heteluchtballonnen in allerlei groottes en vormen, Villa Pace met wereldmarkt en gevarieerd muziekfestival in de stadskern, de ballonloop, vuurwerk en nog zo veel meer.

Social media sharing

Programma

Vrijdag 6 september

Nostalgische kermis
Villa Pace - concerten
Villa Pace - wereldmarkt
Ballonfestival
Lantaarnballonballet

Zaterdag 7 september

Ballonfestival
Nostalgische kermis
Villa Pace - wereldmarkt
Villa Pace - concerten
Muzikaal vuurwerk

Zondag 8 september

Ballonfestival
Nostalgische kermis
Ballonloop
Villa Pace - wereldmarkt
Villa Pace - concerten
 

 

Heteluchtballons in alle mogelijk maten, kleuren en vormen! Meer info? Surf gauw naar de website van de Vredefeesten.

Villa Pace is het gratis stadsfestival tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas dat sinds 2005 ieder jaar een nieuwe editie kent. Naast de traditionele wereldmarkt kan je op zes verschillende podia in de stadskern terecht voor een eigenzinnige selectie aan muziek. Meer info? Surf dan gauw even naar de website van Villa Pace.

Het Stationsplein wordt omgevormd tot een paradijs voor kinderen en liefhebbers van straatanimatie en nostalgische kermiskramen met o.a. een reuzenrad en een tunnelbaan. Meer info? Surf dan gauw even naar de website van de Vredefeesten.

De zevende editie van de Ballonloop door onze stadskern vindt plaats op zondag 8 september. Tijdens het lopen (her)ontdek je de mooiste plaatsjes van Sint-Niklaas zoals het Regentieplein, de vernieuwde Stationsstraat en de Parklaan. Op diverse locaties zal je als atleet aangemoedigd worden door DJ's, muzikanten en duizenden supporters. Meer info? Surf dan gauw even naar de website van de Ballonloop.

Om de bevrijding van de stad tijdens WOII te herdenken, vindt er op zondag een plechtigheid met de oud-strijders plaats. De koninklijke harmonie De kunstvrienden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden. Meer info? Surf dan gauw even naar de website van de Vredefeesten.

Op zaterdag om 23.00 uur vormt het uitgelichte stadhuis het schitterende decor voor een muzikaal vuurwerk.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer