Waaslandhaven

Vijftig jaar bouwkundige realisaties Waaslandhaven

8 januari tot 6 februari
SteM
Gratis Expo

Het SteM en de KOKW nodigen u uit op dit fotografisch overzicht van de voorbije 50 jaar Waaslandhaven waar met 50 foto’s getracht wordt een divers overzicht te geven van deze bouwtechnische ontwikkeling tijdens de voorbije vijf decennia.

Social media sharing

Waar nu Linkeroever ligt, plande men al van halfweg de 19 eeuw de eerste varianten voor een heuse haven. Vele plannen zouden hierop volgen, waaronder zelfs een verplaatsing van een rivier. Het zou meer dan 100 jaar duren en zelfs een annexatie van Zwijndrecht en Burcht bij Antwerpen inhouden tot de Belgische Staat uiteindelijk in 1968 het initiatief neemt om een haven ter hoogte van Kallo uit te bouwen.

In 2020, vijftig jaar later, overschaduwt de haven op de linkeroever (de Waaslandhaven) met 117,8 miljoen ton behandelde zeegoederen voor het eerst de rechteroever die zowat 800 jaar eerder was opgestart.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer